Super Bowl tzn. Finálový zápas v americkém fotbalu je ve Spojených státech velká událost. I lidé, kteří sport běžně nesledují, si tento přenos stejně pustí. Dá se tedy říci, že má podobnou úlohu, jako mistrovství světa v hokeji. Avšak to nás zde příliš nezajímá. Důležitý je prostor mezi sportem. Tato místa jsou pravděpodobně nejdražším televizním reklamním prostorem pro inzerenty vůbec. A mezi ně samozřejmě patří ukázky na filmy.

Přečtěte si také: Trailer na Past, nový film M. Night Shyamalana, nás zavede na koncert, kde číhá sériový vrah

RYCHLE A ZBĚSILE 9 (FAST & FURIOUS 9)

Film nazvaný taktéž F9 navazuje na úspěšnou sérii akčních filmů, které si s fyzikou už nějaký ten čas hlavu nelámou. Tady jde hlavně o zábavu, nikoliv o realističnost. Krátký televizní spot nepřinesl mnoho nového a v podstatě jen opakuje to, co jsme se dozvěděli v předchozím traileru. Film bude pravděpodobně ignorovat spin-off Hobbs a Shaw. V tomto případě bude na prvním místě rodina, ale idylka se nekoná. Dom bude muset dát dohromady svoji partu a opět se vydat na práci, u které může jít o život. Film bude mít premiéru 27. května/máje.

NIKDO (NOBODY)

Tenhle film už svým prvním trailerem křičel, že se jedná „o neoficiální spin-off“ k Johnu Wickovi. Je tady pár menších, ale důležitých změn. V hlavní roli se objeví Emmy oceněný Bob Odenkirk známý svou ikonickou rolí nečestného právníka z Perníkového táty a Volejte Saulovi. Ve Wickovi bylo hnacím motorem pomsty zabití psa a krádež auta. V tomto filmu se hlavní postava Hutch Mansell snaží získat zpět ukradený „náramek s kočičkou.“ No, i když ne tak docela. Jde samozřejmě o ochranu celé rodiny před gangstery, ale takto si film interpretovali vtipálci z internetu. V kinech od prvního 1. dubna/apríla.

RAYA A DRAK (RAYA AND THE LAST DRAGON)

Nová animovaná pohádka Raya a drak od Disney se inspiruje kulturními prvky jihovýchodní Asie. V tomto příběhu se draci obětovali, aby zachránili svět před démony zvanými Drunn. Zůstal jen jediný drak pro případ, kdyby se zlo vrátilo. Což se po 500 letech stalo. Aby toho však nebylo málo, lidstvo se rozdělilo do 5 vzájemně znesvářených klanů. Je na bojovnici Raye, aby nalezla posledního draka a přinesla do světa opět mír. Kromě záchrany světa má taktéž osobní cíle. Musí se znovu naučit důvěře v lidi a spolupráci. Tento spot nám ukazuje více scén z drakem a trochu soubojů, na kterých si film bude zřejmě zakládat. Premiéra je stanovena na 5. března/marca.

OLD

Režisér a scénárista M. Night Shyamalan připravuje další osobitý snímek. Po rozpačitě přijatém Skleněném si vypůjčil nápad z francouzského komiksu Sandcastle. Ten napsal Pierre Oscar Lévy a ilustroval Frederik Peeters.

Ve filmu Old (Stáří) není vše, jak se zdá. Skupinka turistů a uprchlíků skončí na stejném tropickém ostrově. Dojem ráje zkazí mrtvola ženy nalezená na křišťálové hladině moře. A poté je tu ještě jeden fakt. Děti zde stárnou mnohem rychleji. Následně stárnou i ostatní, a to každou půlhodinu. Vypadá to, že se ze zátoky nedá uprchnout. Trailer působí velice napínavě a záhadně. Shyamalan si zřejmě našel látku, která mu sedí. Film by se měl dostat do českých a slovenských kin 22. července.

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER

První ukázky na seriál The Falcon and the Winter Soldier jsme se dočkali už v prosinci. Teď tu konečně máme pořádný trailer. Tyto dvě oblíbené postavy se spojí, aby čelily neutuchající vlně super zločinu. Z traileru se zdá, že Baron Zemo, který se poprvé objevil ve filmu Captain America: Občanská válka, se rozhodně nechce vzdát zášti vůči superhrdinům. Naopak sbírá síly a připravuje se na odvetu. Dal dohromady skupinu vojáků, kteří způsobují chaos po celých Spojených státech. K Samu Wilsonovi (Falcon) a Buckymu Barnesovi (Winter Soldier) se připojí ještě připojí Sharon Carter, taktéž známá z MCU. Jak už to v superhrdinských příbězích bývá, o akci nebude nouze. Premiéra je 19. března/marec pouze na Disney+.

COMING 2 AMERICA

Původní Cesta do Ameriky je kultovní klasika s Eddiem Murphym v hlavní roli. A co následuje po tom, když se něco stane kultovní klasikou? Správně! Musí se udělat další díl, u kterého si zapláčeme, že nám pošlapal originál a zničil dětství. Doufejme, že tohle bude výjimka. Král Zamundy se zde vrací zpět do Ameriky, neboť zjistil, že tam již několik let vyrůstá jeho syn. Je tedy načase, aby si po tak dlouhém odloučení začal budovat vztah se svým potomkem, o kterém donedávna neměl ani potuchy. Eddie vypadá, že si roli užívá, tak se nám snad dostane vtipných scének a to už 5. března na Amazon Prime.

CLARICE

V televizním spin-offu Mlčení jehňátek stanice CBS budeme sledovat agentku FBI Clarice Starling (Rebecca Breeds), jak sleduje stopy sériových vrahů a predátorů. Děj se odehrává rok po filmu, takže se agentka může spolehnout na svoje zkušenosti, které získala prací s Hannibalem Lecterem. „Tehdy jsem je nemohla zachránit, ale nikdy se nepřestanu snažit…,“ prohlašuje v traileru. První epizody se dočkáme již 11. února.

YELLOWSTONE 1883

Yellowstone 1883 přinesl nejkratší trailer, ale přesto by bez něj nebyl výčet kompletní. Tento seriál je prequelem k seriálu z roku 2018 a nabídne pohled na spletité osudy rodiny Duttonů, kteří vlastní ranč na nebezpečné hranici s domorodými obyvateli. Seriál by měl být odvysílán ještě tento rok, ale na upřesnění si musíme počkat.