Spider-Man: Bez domova i nadále boří jeden rekord za druhým. Momentálně celosvětově vydělal až 1,6 miliard dolarů, což z něho činí třetí komerčně nejúspěšnější marvelovku všech dob. A jakmile bude film eventuálně vydán i v Číně, tak se očekává, že svým výdělkem pokoří i Avengers: Infinity War, kteří vydělali přes 2 miliardy dolarů. Od dob svého vydání byl taktéž nový Spider-Man domácím box office králem v Severní Americe, nicméně to se přednedávnem změnilo. Před několika dny měl premiéru pátý díl legendární hororové série Vřískot, který ji vrátil na světlo světa po více než deseti letech. Po prvním víkendu tak snímek vydělal až 30,6 milionů dolarů. Jedná se tak o první film, který v domácím prostředí pokořil Spider-Mana od dob jeho premiéry. Ten přes víkend vydělal už jen „pouhých“ 20,8 milionů. 

I přestože Spider-Man už v domácím prostředí komerčně nevede, jeho mimořádný úspěch je nezpochybnitelný. V amerických a kanadských kinech už vydělal téměř 700 milionů dolarů, což z něj činí čtvrtý nejúspěšnější snímek domácího box officu. Na třetím místě je Avatar, jenž vydělal 760 milionů, na druhém Avengers: Endgame, kteří zas vydělali 858 milionů, a zlatou medaili si i nadále drží Star Wars: Síla se probouzí. První díl sequelové trilogie totiž v domácím prostředí vydělal neuvěřitelných 936 milionů dolarů. Nyní je otázkou, zda si stejně slušně povede i nový Vřískot. Jelikož má celá série poměrně dost velkou fanouškovskou základnu, tak mimořádný úspěch rozhodně není z obliga. 

Vřískot 5 vypráví o další sérii hrozivých vražd, které má na svědomí nový vrahoun, co se rozhodl nosit masku známého Ghostface. V příběhu se tak dočkáme i veteránské trojice hrdinů, kterým se úspěšně podařilo přežít události z předešlých čtyř dílů. Film zatím sklízí poměrně nadšené reakce jak od kritiků, tak i od diváků, tudíž je rozhodně možné, že v budoucnu se dočkáme i šestého dílu. To také bude záležet na tom, nakolik dobře si pětka povede komerčně. Zatím to rozhodně vypadá na slibný start.