Minulý týden dorazil do kin již šestý díl legendární série Vřískot, který se tentokrát rozhodl děsit diváky v přelidněném New Yorku. Ale pokud si někdo myslel, že známé značce už musí po šestém filmu začít docházet dech, tak je evidentně na omylu. Vřískot 6 totiž pro domácí box office během zahajovacího víkendu vydělal slušných 44,5 milionů dolarů. A to je jednoznačně rekord, protože žádnému z předchozích dílů se během zahajovacího víkendu nepodařilo vydělat tolik prašulí. Vřískot se tak nepřekvapivě stal králem kin v Severní Americe, kde na druhé místo srazil sportovní snímek Creed 3, jenž po víkendu vydělal 27 milionů.

Celosvětově má Vřískot 6 na kontě zatím 67,1 milionů, čímž už levou zadní překonal svůj rozpočet, jenž činil 35 milionů. Šestý díl tak má tak rozhodně velice dobře našlápnuto k tomu, aby se stal komerčně nejúspěšnějším filmem celé série. Navíc musíme přihlédnout k tomu, že kdyby nebylo udělování Oscarů, snímek by měl tržby ještě vyšší. Nejvýdělečnějším snímkem série je momentálně díl první, který má na kontě 173 milionů. Tak se necháme překvapit, zda mu v budoucnu šestý díl korunu přebere. 

Stále žalostněji si ale vede marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania, která se po minulém víkendu v domácím box officu propadla ze druhého na čtvrté místo. Té se podařilo vydělat dalších 7 milionů dolarů, celosvětově tak má po více než měsíci od premiéry na kontě 447 milionů, což na poměrně dost nákladnou marvelovku rozhodně není nic ohromujícího.

V domácích tržbách ji dokonce překonal sci-fi akčňák 65 s Adamem Driverem v hlavní roli, který po svém zahajovacím víkendu vydělal 12,3 milionů. Snímek však zatím nesbírá moc pochvalných reakcí, přičemž se očekává, že se to následně negativně podepíše i na následných tržbách.

Výše zmíněný Creed 3 má na kontě celkově už 179 milionů, což je pro režijní debut Michaela B. Jordana nečekaný úspěch. Na jeho základě tak vyšlo najevo, že celá boxerská série bude pokračovat dál. A to skrze nejenom další spin-offy, ale patrně i televizní seriály. 

A na co do kina tento týden? Představíme hned dva tipy. Za několik dní bude totiž premiérovat DC podívaná Shazam! Hněv bohů, ve které se Billy Batson bude muset ve své dospělé superhrdinské podobě tentokrát postavit hned několika prastarým bohyním.

A pokud vás přece jenom zaujala výše zmíněná sci-fi 65, pak tento týden se o jejích kvalitách budete moct přesvědčit sami. Tento akčňák od scenáristů Tichého místa (2018), na který dohlíželo studio Sony, bude vyprávět o pilotovi, jenž havaruje na neznámé planetě. Následně zjistí, že ji obývají tvorové, kteří se opravdu velice nápadně podobají pozemským dinosaurům.

Oba dva filmy vyjdou v našich kinech tento čtvrtek, tedy 16. 3. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailery.