Na další díl legendárního Vřískotu už nebudeme muset čekat celé jedno desetiletí. Šestý film se k nám totiž přiřítí už na jaře příštího roku, ovšem tentokrát s jistou změnou. Nový Ghostface vrahoun bude tentokrát hlavní hrdiny terorizovat nikoliv v městečku Woodsboro, ale v samotném New Yorku. Tvůrci navíc nedáno skrze Instagram oznámili, že natáčení šestého dílu je oficiálně u konce, tudíž snímek může zamířit do komplikovaných vod postprodukce. Na jejich příspěvek se můžete podívat níže.

Zároveň by ale měli fanoušci počítat s jistou věcí, která mnohé z nich asi nepotěší. Neve Campbell, představitelka hlavní hrdinky Sydney Prescott, na začátku léta oznámila, že do šestého dílu se již nevrátí. Doufejme tedy, že to příliš neovlivní následnou kvalitu snímku. 

Na šestém díle pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali o nedávný pátý film. To znamená, že do křesel režisérů opět usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. A scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick. Vrátili se i někteří výkonní producenti, jmenovitě Kevin Williamson a Chad Villella. Taktéž už dávno víme, že do šestého dílu se opět vrátila herecká veteránka Courteney Cox, která opět ztvární postavu Gale Weathers. Z onoho hrdinského tria se však vrátí jako jediná.

Vzhledem ke komerčnímu úspěchu pátého dílu není příliš velkým překvapením, že se šestky dočkáme takhle brzy. Poslednímu filmu se z rozpočtu 24 milionů podařilo vydělat přes 140 milionů, tudíž bylo téměř zaručené, že slavná vyvražďovací série rozhodně nekončí. 

Do šestého dílu se ale vrátí ještě další herci z předešlého filmu, například Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown a Mason Gooding. Dále si v šestce zahrají Samara Weaving, Liana Liberato, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra, Devyn Nekoda a Dermot Mulroney.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 3. 2023.