Společnost Paramount Pictures chystá na příští rok hned několik nadějných velkofilmů. Patří mezi ně jak šestý díl legendární vyvražďovací série Vřískot, tak i očekávaná fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Oba dva snímky mají stanovenou premiéru na březen/marec 2023. To platí i nadále, ale v rámci úprav rozvrhu pro příští rok se studio rozhodlo, že udělá menší změny. Naštěstí opravdu jen malé. Fanoušci by tak měli počítat s následujícím:

Vřískot 6 se z 30. 3. 2023 posouvá na 9. 3. 2023.

D&D: Honor Among Thieves se naopak z 2. 3. odkládá na 30. 3. 2023.

V rámci tohoto posunu by se tak Dungeons & Dragons měl v kinech porvat o zájem diváků nejenom s životopisným hudebním dramatem Spinning Gold, ale i se sportovním snímkem Heart of a Lion od studia Sony, oba filmy by totiž měly vyjít také v této době.

Co se týče chystaného Vřískotu, fanoušci by měli počítat s určitými změnami. Nový Ghostface vrahoun bude tentokrát hlavní hrdiny terorizovat nikoliv v městečku Woodsboro, ale v samotném New Yorku. Zároveň by ale měli fanoušci počítat s jistou věcí, která mnohé z nich asi nepotěší. Neve Campbell, představitelka hlavní hrdinky Sydney Prescott, na začátku léta oznámila, že do šestého dílu se již nevrátí. Je proto možné, že se to negativně podepíše na samotných tržbách, ale raději ještě nepředbíhejme.

Těšit se každopádně můžeme na herce jako Hayden Panettiere, Courteney Cox, Dermot Mulroney, Jack Champion, Liana Liberato, Devyn Nekoda, Josh Segarra, Henry Czerny, Samara Weaving a Tony Revolori.

Fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves bude zbrusu novou filmovou adaptaci populární hry na hrdiny, ve které se skupince dobrodruhů podaří ukrást mocný artefakt, jenž však padne do nepravých rukou. Se vší pravděpodobností do rukou Rudých čarodějů z Thay. A pokud jste znalci slavného fantasy universa Forgotten Realms, tak jistě víte, že to rozhodně nevěstí nic dobrého.

I zde můžeme očekávat opravdu pěkně působivou hereckou skvadru, jmenovitě na jedince jako Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head, Hugh Grant a Jason Wong.

Na šestém Vřískotu pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali o letošní pátý film. To znamená, že do křesel režisérů opět usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. A scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick.

O scénář a režii slibně vyhlížející fantasy se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011.