Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k 8. řadě Hry o trůny!

Mnozí nad tím dodnes kroutí hlavou, ale holt se nedá nic dělat. Skutečně je v přípravě nový seriál ze světa Hry o trůny, který volně naváže na konec finálové osmé řady. Zatím nese pracovní název Snow, přičemž jak už může být podle jména patrné, zaměří se na dobrodružství Jona Snowa, právoplatného dědice Železného trůnu (jako kdyby to někoho zajímalo), který se na konci seriálu vydal zpět za Zeď.

Titulní roli si tak má opět zahrát Kit Harington, z jehož hlavy celý nápad o vytvoření tohoto seriálu vzešel. V rámci toho si tak někteří fanoušci položili otázku, zda se spolu s Jonem nevrátí také další postavy, které události ze Hry o trůny přežily. Řeč přišla také na Šedého červa, velitele armády Neposkvrněných, který věrně sloužil Daenerys až do jejího posledního dechu. 

Je ostatně možné, že se Šedý červ a Jon v nadcházející limitované sérii ještě setkají? Inu, příliš pravděpodobné to není. Když pomineme fakt, že se oba dva vydali na zcela odlišné cesty, sám červův představitel Jacob Anderson o tom promluvil v rozhovoru pro E! News.

,,Významnou podmínkou pro přežití Jona Snowa bylo to, že už nikdy nechci vidět jeho tvář. Oba si půjdeme svou vlastní cestou. Byl bych opravdu velice překvapen, kdybychom Šedého červa ještě někdy viděli.“

Anderson taktéž prohlásil, že pokud by se Šedý červ měl skutečně v seriálu objevit, tak pouze za předpokladu, že se rozhodne Jona zabít, aby mohl pomstít smrt Daenerys. Jak ale víme, zatímco Jon se vydal do „vyhnanství“ za Zeď, Šedý červ se se zbytkem Neposkvrněných vydal na ostrov Naath, ze kterého pocházela jeho láska Missandei. A pokud se vyznáte v geografii celého fantasy světa G. R. R. Martina, tak víte, že Naath leží kdesi pod bývalou valyrijskou říší, což znamená, že ostrov je od Zdi vzdálený na tisícovky mil. Setkání Jona a červa je tak opravdu velice nepravděpodobné. Ovšem je zde stále šance, že se sérii dočkáme jiných postav. 

Jmenovitě třeba zrzavého sympaťáka Tormunda, který Jona doprovázel během jeho návratu do domova Divokých.

A když už je o něm řeč, musíme také zmínit jeho věčný crush, kterým je udatná Brienne z Tarthu. Její představitelka, tedy Gwendoline Christie, v rozhovoru pro Collider prohlásila, že by si schopnou rytířku v budoucnu velice ráda zahrála znovu. A nápad spin-offu o Jonu Snowovi se jí prý moc líbí.

Návratu do světa Západozemí se nebrání ani Maisie Williams, která si zahrála Aryu Stark, jednu z nejbližších osob Johna, jež se na konci osmé řady vydala na mořeplavecké dobrodružství. Ta však na to kývne pouze v případě, pokud tvůrci přijdou s něčím „novým“.

Na výrobě seriálu se podílí i G. R. R. Martin, se kterým se Harington a jeho tým už sešli v Santa Fe, kde o vizi pro seriál hovořili. A kdy bychom se seriálu mohli dočkat? Inu, rozhodně to nějaký pátek potrvá. Celý projekt je v podstatě ještě v plenkách, navíc určitě se bude jednat o nákladnou produkci, tudíž odhadem by seriál mohl premiérovat nejdříve v roce 2025, možná až 2026.

Je nějaká postava ze Hry o trůny, kterou byste chtěli znovu vidět?