Je to už 5 let, kdy mohl být svět kinematografie svědkem děsivých událostí série The Conjuring (2013). Tato úspěšná hororová franšíza divákům sice v průběhu posledních let přinesla řadu příbuzných projektů jako Annabelle (2014) nebo The Nun (2018), ale každý fanoušek jistě netrpělivě čekal na přímé pokračování snímků, za nimiž stojí žánrový mistr James Wan. Nyní se však díky studiu Warner Bros. Pictures mohou podívat na oficiální trailer očekávané třetí části ságy, která nese podtitul The Devil Made Me Do It a na globální publikum se chystá udeřit začátkem června.

Trailer odhaluje mrazivý příběh teroru, vraždy a neznámého zla, který šokoval i zkušené paranormální vyšetřovatele jako jsou Ed (Patrick Wilson) a Lorraine Warrenovi (Vera Farmiga). Jeden z nejzajímavějších případů jejich kariéry začíná bojem o duši mladého chlapce (Julian Hilliard), ale potom je vezme za vše, co kdy viděli, když jsou svědky prvního případu v historii amerického soudnictví, kdy se obviněný z vraždy pokoušel hájit tvrzením, že jej posedl démon.

Přečtěte si také: Horor The Night House v průběhu léta uvězní Rebecu Halls v děsivé noční můře

Přestože se režijní taktovky ujal Michael Chaves, už na první pohled je jasné, že se snímek nebude vychylovat ze zaběhlých hororových konvencí. Nostalgie 80. let minulého století, strach nahánějící hudba a dynamické tempo vyprávění pokaždé, kdy se na scéně objeví prvky, které jsou za hranicemi běžného chápání naší reality. Čarodějnický totem a případ prokleté rodiny i tentokrát zformují poselství o tom, že za žádných okolností není radno zahrávat si s okultismem, nakolik cesta do pekla je strmější, než se zdá.

„Každé znamení a každý případ jednou skončí.“ Skutečné události, které otřásly nejen americkým městečkem Brookflield, se divákům dostanou pod kůži již 4. června 2021, kdy se snímek The Conjuring: The Devil Made Me Do It vydá do kin a na streamovací platformu HBO Max. Vedle trojice hlavních protagonistů se ve snímku objeví také Shannon Kook, Eugenie Bondurant nebo Sterling Jerins.