Studio Sony se na podzim pochlubí se svým novým akčním velkofilmem, který ponese název Válečnice. Před nějakou dobou jsme se dočkali několika nových fotek, ovšem nyní k nám konečně dorazil také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Příběh bude vycházet ze skutečných událostí, ke kterým došlo v Africe ke konci 19. století. Zaměří se tak na schopné a smrtící dahomejské Amazonky, které jsou schopny udělat cokoliv pro to, aby ochránily své království. Přesněji se ale děj zaměří na válečnici jménem Nanisca (Viola Davis), která trénuje další generaci rekrutů a připravuje je na bitvu proti nepříteli, který je odhodlaný zničit jejich způsob života.

Výše zmíněná Viola Davis, která v roce 2017 získala Oscara za film Ploty v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, se v nedávném rozhovoru pro Vanity Fair svěřila s tím, že role pro ni byla vyloženě transformační. Zároveň je pyšná na to, že byla také jedním z producentů celého filmu, přičemž je moc ráda, že byl zrovna takovýto příběh převeden na filmové plátno. O výrobě mluvila také režisérka Gina Prince-Bythewood, která odhalila, že snímek chtěla natočit už dlouho, ovšem zelenou k tomu dostala teprve před několika lety.

,,Tohle byl ten absolutně nejrozmanitější štáb, se kterým jsem kdy pracovala. Beru tuto odpovědnost opravdu vážně a roky jsem za ni bojovala.“

Prince-Bythewood se postarala jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě spolupracovala Dana Stevens. Dále se ve filmu představí herci jako Thuso Mbedu, Lashana Lynch, John Boyega, Sheila Atim, Adrienne Warren, Jayme Lawson a Hero Fiennes-Tiffin.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 9. 2022.