Akční filmová série Rychle a zběsile pokračuje i po více než dvaceti letech. Jak by také ne, i přestože se na některé díly koukají diváci a kritici zlým okem, stále se jedná poměrně slušný zlatý důl. Například díl Rychle a zběsile 7 z roku 2015 vydělal působivých 1,5 miliard dolarů, což z něj činí devátý nejvýdělečnější film všech dob. Hvězdou celé série je především tvrďák Vin Diesel, který v ní působí už od roku 2001. Díl Rychle a zběsile 5, který vyšel v roce 2011, však do svých řad přivítal další drsňáckou hereckou hvězdu. Tím byl Dwayne Johnson, jenž v sérii ztvárnil schopného agenta Hobbse. Zprvu se zdálo, že spolu Diesel a Johnson budou na place vycházet, ale očividně se věci začaly měnit během natáčení výše zmíněného sedmého dílu. 

Oba dva herci se totiž údajně nemohli během natáčení vystát, Johnson navíc v roce 2016 nazval na Instagramu nejmenovaného herce ze série „bačkorou“, přičemž mnozí se domnívají, že se to týkalo právě Diesela. A když se v roce 2019 zdálo, že jejich handrkování je u konce, na začátku minulého roku Johnson oznámil, že ze série nadobro odchází. S Dieselem si o tom minulé léto promluvil také, přičemž ten na Johnsonovo rozhodnutí nakonec kývl. Na konci minulého podzimu ale Diesel vydal na svém Instagramu příspěvek, ve kterém od Johnsona chce, aby se do série vrátil pro připravovaný desátý díl. Podívat se na něj můžete níže. V rozhovoru pro CNN na něj Johnson zareagoval následovně.

,,Vincův nedávný příspěvek mě dost zaskočil. Minulý červen/jún, když jsem se s ním propojil přes sociální sítě, jsem mu přímo a soukromě řekl, že už se do série nevrátím. Se svými slovy jsem byl neústupný, ale i vstřícný. Nejenže jsem taktéž řekl, že budu pro obsazení vždy oporou, ale vždy budu celé sérii přát úspěch. Ani omylem se do ní už ale nevrátím. Soukromě jsem si o tom také promluvil i se svými partnery od Universalu, kteří celému problému rozuměli a akceptovali ho.“

Johnson navíc považuje Dieselův příspěvek za emocionálně manipulativní, protože v něm zmiňuje nejen své děti, ale i zesnulého Paula Walkera, který v roce 2013 zemřel na následky tragické autonehody. 

,,Vincův nedávný příspěvek byl příkladem jeho manipulace. Nelíbilo se mi, že v něm zahrnul své děti a smrt Paula Walkera. Všechny je z toho vynech. Mluvili jsme o tom už před měsíci a došli k jasnému porozumění. Mým cílem bylo ukončit celou tu úžasnou cestu se sérií s vděčností a důstojností. Je škoda, že tento veřejný dialog musel zkalit vody.“

Johnson však následně popřál celému obsazení mnoho štěstí, přičemž doufá, že nadcházející desátý díl bude slavit co největší úspěch. Rozhodně se do něho ale nevrátí. Tudíž pokud někdo doufal, že bychom se ještě v budoucnu mohli dočkat agenta Hobbse, tak má bohužel smůlu. Díváte se ještě na sérii Rychle a zběsile?