Vetřelec patří bezesporu mezi nejlegendárnější filmové série nejenom v žánru sci-fi, ale i hororu. Fanoušci si snímky o smrtících emzácích s vysouvací druhou čelistí natolik oblíbili, že v minulém desetiletí se původní tvůrce Ridley Scott rozhodl natočit hned dva prequely – Prometheus a Vetřelec: Covenant. Oba dva filmy však fanoušci přijali poměrně rozporuplně, ovšem i přesto se bude vetřelčí univerzum nadále rozšiřovat. Už nějakou dobu je totiž v přípravě nový hraný seriál, který se zatím jednoduše nazývá „Vetřelec“. Ale nemusíme být hned předčasně skeptičtí, celý projekt má totiž na starosti talentovaný Noah Hawley, který je tvůrcem vynikajícího krimi seriálu Fargo. V něm americký scénárista několikrát dokázal, že opravdu umí psát. Takže Vetřelec by měl být v dobrých rukou. 

A i přestože příchod seriálu je zatím stále v nedohlednu, už alespoň víme nejenom místo, ale i přibližný čas, kdy se seriál bude odehrávat. John Landgraf, šéf televizní stanice FX, na které seriál poběží, odhalil, že příběh se bude odehrávat přímo na planetě Zemi. A to někdy v devadesátých letech 21. století. Což znamená, že seriál bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i výše zmíněný Prometheus. Landgraf však sdělil, že i když mu Hawley již předal pět scénářů k Vetřelci, nejprve musí dokončit nedávno oznámenou pátou řadu Farga, přičemž teprve poté se budou moct vrhnout na připravovaný sci-fi seriál. Produkce seriálu samozřejmě většinou trvají pěkně dlouho, tudíž se musíme smířit s tím, že na Vetřelce si budeme muset ještě hodně dlouho počkat. 

Jelikož se ale připravovaný seriál má odehrávat na Zemi v době Promethea, někteří fanoušci z toho mohou být zmatení. Pokud jste oba výše zmíněné prequely již viděli, tak pravděpodobně víte, že za přímý vznik Vetřelců by měl být zodpovědný android David. Pokud však seriál tuto dějovou linku bude respektovat, pak by bylo poměrně zvláštní, že by se již v této době dostali Vetřelci na Zemi. Je ale možné, že seriál se na Scottovy prequely úplně vykašle, stejně tak je ale možné, že seriál se bude odehrávat až po událostech prequelů, což by možná bylo i nejlogičtější. Ale v tom případě by neseděl konec 21. století. Vetřelec: Covenant se totiž odehrává v roce 2104, dlouho poté, co sledujeme příběh posádky lodě Prometheus. Čeká nás tedy v seriálu nějaká jiná forma Vetřelců?

Ať už je to jakkoliv, Landgraf každopádně vychvaloval zmíněné scénáře do nebes. Údajně tak na fanoušky čeká několik opravdu velkých překvápek.