Filmový Aquaman oproti většině novodobých filmových věcí ze stáje DC Comics a Warner Bros. dopadl vlastně velmi slušně. Byť já sám nepatřím mezi fanoušky Aquamana, kterého nám představil ve své vizi režisér James Wan, tak Warneři očividně postavě, kterou ztvárňuje idol ženských srdcí Jason Momoa, věří, a proto již nějakou domu víme, že se film dočká druhého dílu.

O filmu samotném prozatím moc prozrazeno není. Víme, že se v titulní roli opět objeví Jason Momoa a roli jeho družky by opět měla padnout do rukou Amber Heard, byť u ní se stále spekuluje, jestli ji Warneři neodstaví, tak jako to udělali s jejím ex-manželem Johnny Deppem, kvůli stále trvajícím sporům, které neprospívají ani jedné straně. Na popud bojů mezi hvězdným párem vznikla i petice ohledně vyhození Amber z Aquamana. Jako náhrada prý ve stínech čeká Emilia Clarke, ale pravděpodobně se znovu počítá s Amber, protože v oficiálních materiálech se stále objevuje její jméno.

Nicméně ticho ohledně pokračování Aquamana přerušil sám režisér James Wan. Ten na svůj Instagram dodal obrázek, díky kterému víme, jak se druhý díl bude jmenovat. Nejdříve na konci roku 2022 tak uvidíme snímek s názvem Aquaman and the Lost Kingdom.

Kromě Amber a Jasona se předpokládá, že by se měl znovu objevit i Aquamanův nevlastní bratr Orm v podání Patricka Wilsona. Jediným novým hercem, který je zatím znám, je Pilou Asbaek. Toho můžeme znát jako Eurona Greyjoye ze Hry o Trůny. 

V loňském roce na eventu DC Fandome se nechal Wan slyšet, že druhý díl bude více zaměřený na svět, ve kterém žijeme. Pokračování by mělo být také o něco děsivější než místy až pohádkový origin z roku 2018 . Sami jsme v očekávání, jestli se objeví Aquaman na říjnovém DC Fandome, protože zatím moc informací opravdu není a film je teprve v ranné produkci.