Už tento měsíc, přesněji již za týden, se dočkáme zbrusu nového filmu talentovaného hororového režiséra a scénáristy Roberta Eggerse jménem Seveřan. Už nějakou dobu je také na světě trailer, který přislibuje opravdu pěkně drsnou a temnou podívanou. Ale patrně ne nutně děsivou, tudíž se bude po režisérově Čarodějnici a Majáku jednat o Eggersův první film, který vybočí z hororového žánru. Příběh se zaměří na vikinského prince jménem Amleth (Alexander Skarsgård), kterému tím nejhorším způsobem zruinoval dětství jeho strýc Fjölnir (Claes Bang). Nejenomže zabil jeho otce, tedy moudrého krále Horwendila (Ethan Hawke), ale také si vzal za manželku jeho matku (Nicole Kidman). Amleth proto složí tři přísahy, se kterými v rámci následujících let vyroste v obávaného a mocného válečníka. Musí pomstít otce, zachránit matku a zabít Fjölnira. 

I přestože film vyjde do kin až za týden (v USA až za dva týdny), venku jsou již první reakce. A většinou se jedná o samou chválu. Mnozí dokonce tvrdí, že se jedná o vůbec nejlepší film, co Eggers zatím natočil, což je rozhodně velká pochvala, protože Čarodějnice a Maják jsou oba opravdu dosti povedené snímky. Dále je chválená nejenom kamera a atmosféra, ale také jednotlivé herecké výkony. Níže se můžete podívat na několik twitterových příspěvků od uživatelů, kteří již Seveřana zhlédli. 

Chválení hereckých výkonů zas až tak překvapivé není, však se stačí podívat, co všechno je ve filmu za talenty. Kromě výše zmíněných se ve filmu například představí Willem Dafoe jako Heimir the Fool, zpěvačka Björk jako Věštkyně, Hafþór Júlíus Björnsson jako Thorfinnr a Anya Taylor-Joy jako Olga. Eggers scénář napsal společně se Sjónem Sigurdssonem, který je navíc známým islandským spisovatelem a básníkem. Rozhodně se tudíž máme na co těšit.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 4. 2022.