Během jedné z nedělních konferencí letní videoherní výstavy E3 oznámila vydavatelská společnost Square Enix úplně novou videohru od vývojářského studia Eidos Montreal, tvůrců Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided. Řeč je o videoherní adaptaci oblíbené komiksové série Guardians of the Galaxy od vydavatelství Marvel Comics. Více informací o videohře naleznete v samostatném článku na webu Indiana.

Vydáním samotné videohry, která by se v prodeji měla objevit již 26. října/októbra 2021, to však nekončí. Marvel se spojil s největším britským knižním vydavatelstvím Titan Books, aby společnými silami nechaly vzniknout hned dvě knihy, které budou doprovázet originální videohru od Eidos Montreal.

První titulem bude prequelový román Guardians of the Galaxy: No Guts, No Glory. Ano, čtete dobře, obyčejný textový román, ne grafický román (komiks). Tento krok je sice nepochopitelný, ale rozhodně ne ojedinělý. Již v minulosti totiž Square Enix spolupracoval s Titan Books na vydání taktéž obyčejného románu, který doprovázel nepovedenou hru Marvel's Avengers.

Přečtěte si také: Videoherní Avengeri dostávajú vlastný románový prequel

Teď se však vraťme k titulu No Guts, No Glory. Na něm pracuje americká autorka M. K. England, jež se v roce 2018 proslavila young adult sci-fi románem The Disasters. Je tedy velice pravděpodobné, že její podání Strážců galaxie bude určeno spíše mladším čtenářům.

„Hlavními hrdiny románu nebude nikdo jiný, než moderní seskupení Strážců galaxie skládající se ze Star-Lorda, Gamory, Draxe, Rocketa a Groota. Poté, co Peter Quill zpacká nejdůležitější část mise (dostat zaplaceno), skončí Strážci na mizině. Z ničeho nic se však objeví starý Peterův známý, který mu nabídne placenou misi na planetě, kde před třinácti lety bojoval proti rase Chitauri. Úkol Strážců je jednoduchý, bezpečně eskortovat squattera z areálu základny odporu a odhalit válečného zrádce. Vše se však opět zvrtne…

Přečtěte si také: Videohra Marvel’s Avengers dostane nádherný artbook

Druhá oznámená kniha již dává alespoň smysl a nejedná se jen o pouhé dojení známé značky. Fanoušci se budou moci těšit na oficiální artbook s názvem Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Art of the Game, který bude obsahovat concept arty a exkluzivní pohled na vývoj videohry od vývojářského studia Eidos Montreal. Artbook má na starosti Matt Ralphs, jenž zpracovával i podobnou knihu k videohře Spider-Man: Miles Morales.

Obě knihy se v prodeji objeví 2. listopadu/novembra 2021. O českých verzích nejsou zatím žádné zmínky, ale podle našich předpokladů se jedná o exkluzivní zboží pro anglicky mluvící trh, které se v našich končinách objeví pouze v anglickém jazyce ve vybraných obchodech.