Poslední velký díl videoherní série Assassin's Creed s podtitulem Valhalla vyšel již před necelými dvěma lety. I přesto ale fanoušci stále dostávají nový obsah. A to nejen ve formě velkých příběhových DLC, ale také prostřednictvím jiných médií. Svou zásluhu na tom má i nakladatelství Dark Horse Comics, které v minulosti vydalo dva komiksové spin-offy Forgotten Myths a Song of Glory. Tím však velký americký nakladatel neskončil. V budoucnosti totiž milovníkům Valhally naservíruje velký artbook, který však nebude jen o prohlížení hezkých obrázků.

Masivní kniha s ještě masivnějším názvem The World of Assassin’s Creed Valhalla: Journey to the North — Logs and Files of a Hidden One čtenářům nabídne 208 stran skvělého obsahu. Nakladatel knihu prezentuje jako kroniku napsanou Hythamem, mentorem Eivor/a. Kromě obrazového materiálu a klasických popisků se tak fanoušci dočkají i informací o světě, historii a mytologii. Mimo jiné by taktéž měli čtenáři v knize naleznout příběhy, které uvedly do pohybu hlavní dějovou linii videohry.

Podle oficiálních informací se tedy dá konstatovat, že kniha není jen pouhým artbookem, ale spíše lorebookem s velkým množstvím obrazového materiálu. S velkou pravděpodobností se tak dočkáme knihy ve stylu literárních počinů Zaklínač a jeho svět či Assassin's Creed: Průvodce světem, které díky nakladatelstvím Fantom Print a CREW vyšly i u nás s českou lokalizací.

Titul The World of Assassin’s Creed Valhalla bude k dispozici hned ve dvou variantách. Standardní edice za v přepočtu tisíc korun nabízí to nejdůležitější. Tedy knihu ve velkém formátu a pevných kvalitních deskách. Za deluxe edici, která kromě výtisku obsahuje i ochranný obal, unikátní obálku a sběratelský art print, si však zájemci připlatí více než dvojnásobek. Deluxe edice by se totiž měla prodávat v přepočtu za dva a půl tisíce korun.

Naše recenze na Assassin’s Creed Valhalla

Obě edice by se v prodeji měly objevit 14. března/marce 2023. Kniha je však bohužel určená hlavně pro anglicky mluvící země a s největší pravděpodobností se nedočká českého překladu. Pokud byste ale o ni měli velký zájem, určitě si ji budete moci koupit v angličtině u vybraných českých prodejců.