Pokud vám na filmové scéně momentálně schází akční sci-fi s videoherním konceptem, možné východisko pravděpodobně nabídne americký snímek Boss Level od Joea Carnahana, který si nedávno vzala pod křídla streamovací platforma Hulu. Schéma nápadně připomínající mechanismy z herního světa či oblíbených filmů Edge of Tomorrow (2014) nebo Source Code (2011) se divákům představilo v oficiálním traileru.

Vysloužilý policista Roy Pulver (Frank Grillo) si donedávna neustále stěžoval, že mu každý den připadá úplně stejný. A nyní tomu tak skutečně je. Budí se za stejného počasí, ve stejných spodcích a s „překvapeními,“ která by jej za normálních okolností jistě připravila o život. Tento stereotyp pramení z účasti ve zvráceném vládním projektu, jenž ho nutí pořád dokola prožívat den jeho smrti s cílem eliminovat všechny své vrahy a zastavit tak zdánlivě nekonečné utrpení.

Přečtěte si také: Akční sci-fi Evropské kmeny z dílny Netflixu přichází s oficiálním trailerem

Ústředním záporákem se v tomto ohledu stává Col. Clive Ventor (Mel Gibson), který má sice v rukávu armádu chladnokrevných zabijáků, ale ani ta se nemůže postavit Royovi, jenž nejen díky své bývalé ženě (Naomi Watts) získal klíč k ovládání času. Otázkou zůstává, kolikrát s ním bude muset otočit, aby se zase mohl věnovat své rodině jako milující otec a možná i manžel. Jisté však je, že do té doby ho ještě čeká řada dynamických přestřelek kulometů, akční honičky ve sportovních autech a pořádná dávka černého humoru pod kapotou uzavřené časové smyčky.

Nad stylovým akčním sci-fi Boss Level s rozpočtem téměř 45 mil. USD dlouho visel otazník skrze probíhající pandemii COVID-19. Přestože existovaly i scénáře naznačující, že by projekt upadl do věčného zapomnění, nyní se na něj diváci konečně mohou začít těšit. Snímek se totiž objeví již 5. března 2021, a to na kartě Hulu. Vedlejší role budou mimo jiné patřit Annabelle Wallis, Meadow Williams, nebo Selině Lo.