Kdepak, slavná série o strašlivém emzákovi s vysouvací druhou čelistí ani zdaleka není mrtvá. V plánu je totiž hned několik nových projektů, přičemž o jeden z nich se stará také známý hororový režisér Fede Álvarez.

Uruguayský tvůrce je totiž obrovským fanouškem celé filmové série. Proto se pokusil v minulosti kontaktovat Ridleyho Scotta, filmařskou legendu, která je zodpovědná za prvního Vetřelce z roku 1979 a prequely Prometheus a Vetřelec: Covenant, aby mu mohl představit svůj vlastní námět na další film. Onen nápad patrně Scottovi utkvěl v hlavě, protože minulý rok Álvarezovi zavolal a zeptal se ho, zda by to nechtěl natočit. Ten na to samozřejmě okamžitě kývl, přičemž Scott bude na filmu pracovat jako jeden z producentů. A nyní se také zdá, že Álvarezův Vetřelec našel svou hlavní hvězdu. 

Server Deadline odhalil, že hlavní postavu v novém Vetřelci by měla ztvárnit mladá herečka Cailee Spaeny, jejíž filmografie zatím příliš velká není. Debutovala v roce 2018 s filmy jako Zlý časy v El Royale, Vice a Pacific Rim: Povstání. Taktéž se objevila v seriálech Devs a Mare z Easttownu. Herečka zatím o roli pouze jedná, tudíž zatím není nic potvrzené.

Informace o příběhu zatím Álvarez drží v tajnosti, ale na jaře o snímku promluvil Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, který prohlásil, že nás čeká ,,opravdu dobrý příběh s řadou postav, které jsme ještě neviděli.“

Fede Álvarez je například tvůrcem remaku osmdesátkové hororové klasiky Evil Dead, který vyšel v roce 2013. Taktéž je zodpovědný jak za hrůzný snímek Smrt ve tmě z roku 2016, tak i za jeho pokračování z minulého roku. 

Režisérovy zkušenosti s hororem by se mu tudíž ve tvorbě nového Vetřelce mohly hodit. Obzvlášť, pokud by se ho rozhodl vytvořit v duchu prvního dílu od Scotta.

Není to každopádně jediný projekt z vetřelčí série, kterého se v budoucnu dočkáme. Sám Ridley Scott údajně stále plánuje pokrčování Covenantu, plus ve výrobě je i seriálový Vetřelec, o který se stará Noah Hawley, tvůrce parádního krimi seriálu Fargo. A také se zdá, že vznikne i Vetřelec vs. Predátor 3, ale o tom zatím žádné nové informace nemáme.