Již za několik týdnů bude k dispozici nový pohled na svět seriálového Zaklínače od Netflixu ve formě anime filmu The Witcher: Nightmare of the Wolf. Ten bude k dispozici od 23. 8. 2021 a s ohledem na blížící se datum premiéry se množí také rozhovory s tvůrci, díky nimž máme k dispozici několik nových detailů a zajímavostí.

V první řadě můžeme počítat s tím, že mladý Vesemir, který je hlavním protagonistou filmu The Witcher: Nightmare of the Wolf, bude velmi odlišný od starého a moudrého mentora, kterého známe z knih od Andrzeje Sapkowského a her od studia CD Projekt RED. S ohledem na to, že Vesmira uvidíme v jeho nejlepších letech, můžeme se těšit na mladého, okouzlujícího a sebejistého zaklínače. Scénárista Beau De Mayo to potvrdil v rozhovoru pro server The Verge:

„Přemýšlel jsem nad mým vlastním vztahem s mými rodiči a o tom, co všechno je z hlediska mé identity utvářeno v opozici k tomu, kým jsou rodiče. Takže jestliže je Geralt nejvíce nevrlá žijící osoba, dávalo mi smysl, aby byl Vesemir extrovert a určitý typ charismatické postavy.“ De Mayo dále naznačil, že mladý Vesemir je opravdu někdo, kdo miluje život a hledá potěšení, což je velký rozdíl oproti Geraltovi a jeho pohledu na svět.

Pro server CBR se zase scénárista rozpovídal v souvislosti s adaptací a využitím světa Zaklínače, přičemž prohlásil, že se ve výsledku snažil vyprávět ten nejlepší možný příběh, který dobře slouží Vesemirovi i celé sérii a který je v duchu Zaklínače a vize hraného seriálu od Netflixu. Zároveň došlo ke snaze vyplnit určitá prázdná místa, případně rozšířit témata, o nichž se v knihách příliš nemluvilo. Jako příklad uvádí De Mayo čaroděje, což je však podle nás poněkud zvláštní volba, jelikož napříč knižní ságou se toho čtenáři o čarodějích a čarodějkách dozví víc než dost, zejména díky postavám typu Yennefer, Triss nebo Vilgefortze a událostem v čele s povstáním na Thaneddu.

Zajímavé je také tvrzení spojené s co největší věrností předloze: „Když se podíváte na teaser, můžete slyšet doslovné citace z knih, které jsou do něj naroubované a vkládané do úst postav. Pro mě bylo velmi důležité, aby tohle působilo jako něco, co se vždy klaní tomu, co vytvořil Sapkowski,“ prohlašuje Beau De Mayo, který dále uvedl, že nikdy neměl pocit, že by překračoval hranice čehokoliv, co by chtěli sami fanoušci, protože i on byl již před vznikem filmu fanouškem Zaklínače. „Předtím jsem byl zhruba stejně velký fanoušek, jako jsem teď, takže jsem tak nějak věřil svým pavoučím smyslům ve stylu 'pokud by tohle naštvalo mě, pak by to nejspíš naštvalo většinu fanoušků, protože i já jsem v podstatě jeden z nich'“.

Za zmínku stojí, že to, co jsme z filmu viděli v nedávné době, takovému tvrzení příliš neodpovídá. Celá řada prvků, od vzhledu hlavního hrdiny přes popis jeho původu až po detaily typu plakátů s kontrakty, dosud dělalo dojem, že tvůrci podobně jako autoři hraného seriálu s Henrym Cavillem v hlavní roli na věrnost předloze a zákonistem jejího světa příliš nedbají.

Tento dojem může alespoň částečně změnit nový plnohodnotný trailer. Díky němu se zdá, že The Witcher: Nightmare of the Wolf přeci jen nabídne fanouškům věci, které znají již z knih a které nejsou tak vzdálené předloze jako v hraném seriálu. Kupříkladu můžeme konečně vidět Zkoušku trav, takže proces zrodu nových zaklínačů se nakonec nemusí od zažité představy příliš odchýlit, čehož jsme se obávali kvůli nešťastně pojatému nástřelu Vesemirova původu, jenž se objevil v návaznosti na zveřejnění nedávného teaseru.

Pak tu máme jméno Filavandrel, které bude fanouškům jistě dobře známé, i když je třeba podotknout, že elf Filavandrel se objevil již v hraném seriálu, konkrétně v druhé epizodě první série, která adaptovala povídku Konec světa, i když to tak chvílemi příliš nevypadalo. V traileru zazní také název Ard Carraigh, což znamená, že alespoň část filmu se bude odehrávat na území království Kaedwen. To je na takřka každé verzi mapy světa Zaklínače jen kousek od hor, v nichž se nachází zaklínačské hradiště Kaer Morhen. I osud tohoto místa zjevně za několik týdnů uvidíme, jak naznačuje nejen konec traileru. Že bychom se přeci jen konečně dočkali Zaklínače od Netflixu, u něhož by bylo opravdu znát, že jeho tvůrci přečetli dílo Andrzeje Sapkowského alespoň jednou od začátku do konce? Doufejme.