Aktualizováno:

A je to tady! Jeden z nejostřeji sledovaných soudních sporů konečně dospěl do svého konce. Po několika týdnech jsme se dnes večer dočkali konečného rozhodnutí poroty. Ta ve sporu Depp vs. Heard, jak mnozí tuhle kauzu nazývají, rozhodla, že je Johnny Depp nevinný a Amber Heard bude muset zaplatit tučnou částku za šíření pomluv.

Co se dělo v průběhu dnů se můžete dočíst u nás na webu. Důležité je vědět, že Johnny Depp žaloval svou ex-manželku na základě názorového článku, který sepsala pro Washington Post. V něm mimo jiné vypověděla, že se stala obětí domácího násilí. Údajně měla být několikrát sexuálně zneužita a fyzicky napadena. Sice už nenapsala jméno muže, ale i tak právě od jejího bývalého manžela dostala žalobu za pomluvu a ničení hercova kariérního života.

Depp požadoval 50 milionů dolarů, jako odškodnění za zmíněné pomluvy, na druhou stranu Heard nechtěla ustoupit a podala protižalobu ve výši 100 milionů dolarů. Na základě těchto událostí vznikl soudní spor, který byl ve středu ukončen s rozhodnutím, že informace zmíněné v článku jsou mířené na jejího ex-manžela. Zároveň jsou lživé a psané ze zlé vůle. Sedmičlenná porota u soudu ve Virginii také rozhodla, že Amber Heard není obětí násilných činů.

Co to znamená? Amber Heard spor prohrála a Johnny Depp oslavuje vítězství. V rámci rozsudku bylo Deppovi přiznáno odškodnění ve výši 10,35 milionů dolarů. Původních 5 milionů dolarů jako trestní odškodné soudce stáhl na 350 000 dolarů, jelikož to je maximální limit ve Virginii. Heardové byla přiznána protižaloba ve výši 2 milionů dolarů. Samozřejmě Amber Heard se cítí ukřivděně a zklamaně. Po ukončení celého soudního procesu se vyjádřila k celému případu: „Mám zlomené srdce, že takové obrovské množství důkazů stále nestačí na to, abych se postavila nepřiměřené moci a vlivu mého bývalého manžela. Ještě víc jsem zklamaná z toho, co tento rozsudek znamená pro ostatní ženy. Je to neúspěch. Vrací čas do doby, kdy žena, která se ozvala a promluvila, mohla být veřejně zostuzena a ponížena. Vrací zpět myšlenku, že násilí na ženách je třeba brát vážně.“

Celým procesem je nevýslovně zklamaná a údajně je toto rozhodnutí velkou ranou pro všechny ženy, které jsou obětmi, ale údajně tímto rozhodnutím jim bylo odebráno právo, které jakožto svobodné Američanky mají. Právo se svobodně vyjádřit a být rovné mužům.

K celému tomuto vyhlášení se samozřejmě vyjádřili i právníci Johnnyho Deppa: „Dnešní rozsudek potvrzuje to, co jsme už od začátku říkali. Obvinění vznesená proti Johnnymu Deppovi jsou nepodložená a pomlouvačná. jsme nesmírně vděční za pečlivou diskrétnost porotců, soudce a všech zaměstnanců soudu.“

V době, kdy se vynášel verdikt byl Johny Depp pracovně ve Spojeném království, tudíž nemohl být přítomen. To mu ale nebránilo v tom, se k celému soudnímu procesu a konečnému výsledku vyjádřit.

Ve své odpovědi zmiňuje, jak posledních šest let bylo náročných nejen pro něj, ale pro celou jeho rodinu, blízké a hlavně pro děti, jejichž život touto kauzou získal nelibí směr. Díky rozhodnutí soudce ale toto období temna pro něj a všechny ostatní končí a je velmi vděčný za možnost znovu žít. Jeho hlavním cílem, celého tohoto soudního procesu bylo odkrýt skrytou pravdu, kterou dlužil hlavně svým dětem a všem, kteří ho podporovali.

Závěrem ještě poděkoval všem, kdo byli přítomni v průběhu procesu: „Chtěl bych ocenit ušlechtilou práci soudce, porotců, zaměstnanců soudu a šerifů, kteří obětovali svůj vlastní čas, díky čemuž jsme se dostali až sem. A také mého pilného a neochvějného právního týmu, který odvedl mimořádnou práci, aby mi pomohl sdělit pravdu. To nejlepší teprve přijde a nová kapitola konečně začala. Veritas numquam perit. Pravda nikdy nezahyne.