Po delší době se nám opět připomněl filmový Venom a to rovnou plnohodnotným trailerem na film s podtitulem Let There Be Carnage. V něm opět vidíme v hlavní roli Toma Hardyho jako vyhaslého reportéra Eddieho Brocka, který je posedlý mimozemským symbiontem Venomem. Kromě Toma Hardyho se můžeme těšit i na Woodyho Harrelsona, který ztvární psychotického vraha Cletuse Kasadyho, hostitele symbionta Carnage

A co jsme si odnesli z traileru samotného? Ten jede opět na stejné vlně jako první film. Na můj vkus film stále absolutně netuší, čím chce být nebo chce být vším a není tedy překvapením, že nic nedělá na sto procent. Trailer se potácí mezi touhou být strašně cool a vtipný a pak hraje na děsivě tajemnou a osudovou notu a spolu to zas tak dobře nefunguje. Budu možná trochu příkrý ale úvodní scéna, kdy Venom dělá Brockovi snídani, je šílená. Tváří se jako vtipná a hravá, ale mně přišla naprosto toporná až trapná. Já vidím přednosti Venoma úplně někde jinde než ve stupidním cringe humoru.

Druhá část traileru je o dost zajímavější, protože představuje druhého symbionta Carnage a jeho hostitele Cletuse Kasadyho. Toho jsme už mohli vidět v potitulkové scéně prvního dílu a už tam se zdálo, že je lehce posedlý Eddiem Brockem. V novém traileru jsou tyto emoce mnohonásobně zvětšeny a sami jsme v očekávání, jak se vyvine vztah mezi nimi, a hlavně jak se z Kasadyho stane Carnage. 

Protože v komiksech Eddie a Cletus sdíleli stejnou celu a vše se zvrtlo, když si pro Eddieho přišel Venom. Podle ukázek to ale nevypadá, že by spolu byli oba zavřeni na cele. Nicméně když se ještě jednou otočíme zpátky v čase do potitulkové scény, tak Eddie dělal o Cletusovi reportáž. Rozhodnutí, jestli to je dostatečný motiv pro případnou obsesi, asi necháme na každém z vás. 

Z těch pár sekund, které si pro sebe urval samotný Carnage musíme uznat, že vypadá naprosto impozantně a jsme na něj velmi zvědaví. Věříme i Woodymu, že se v pro něj netypické roli ukáže v celé své kráse a naservíruje nám psychotického zabijáka se vším všudy. 

To trochu souvisí i přáním, aby se celý Venom posunul do více hororové roviny a netlačil tolik na pilu ohledně humoru, který může působit nemístně až otravně a totálně šlape na komiksový odkaz tohoto antihrdiny. Tak jako tak do kin se Venom: Let There Be Carnage chystá již 24. září tohoto roku a jak se autoři nechali slyšet, tak se jedná o snímek opravdu pouze do kin, takže se na streamovacích službách v den premiéry jistojistě neobjeví. 

Hojně se spekuluje, jestli dojde ke spojení universa Venoma (případně Morbia) se světem Petera Parkera alias Spidermana z MCU. Nějaký ten easter egg se už i v traileru objevil, ale nezbývá než si počkat, jestli zůstane jen u pomrkávání, nebo jestli dojde na nějaké větší cameo. Nám by se určitě líbilo, i když uznáváme, že Venom si vlastně dost dobře stojí i sám o sobě a Spidermana vlastně nepotřebuje.

Poslední zajímavostí je, že režisérské křeslo neobsadil podruhé stejný člověk. Rubena Fleischera nahradil Andy Serkis. Toho můžete znát z Marvel filmů Avengers: Age of Ultron a Black Panther, kde si zahrál roli zbrojního pašeráka a prodejce jménem Ulysses Klaue. Nyní si zkusí kouzlo režisérského křesla. A co vy a druhý Venom? Těšíte se?