Co si budeme povídat, režisér Zack Snyder zkrátka dlouhé filmy rád. Stačí se podívat na jeho předchozí tvorbu, snímky jako Armáda mrtvých a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti mají stopáž kolem dvou a půl hodin, přičemž jeho režisérská verze Ligy spravedlnosti má dokonce čtyři hodiny. Jak už jsme vás před dvěma měsíci informovali, slavný režisér momentálně chystá zbrusu novou a velkolepou sci-fi, která ponese název Rebel Moon. A zdá se, že i její stopáž by měla být jaksepatří pořádně dlouhá. To byl možná také jeden z důvodů, proč se Netflix, pod kterým snímek vzniká, patrně rozhodl snímek rozdělit na dvě části. Pokud navíc u diváků zaznamenají úspěch, v budoucnu bychom se mohli dočkat i případného spin-offu. 

Příběh se bude točit kolem kolonie na planetě daleko od Země, kterou začnou ohrožovat zlé armády galaktického impéria. Kolonie tak vyšle na cestu mladou ženu, aby sehnala pro nadcházející válku spojence. Že vám to krapet připomíná Star Wars? Není divu, Snyder totiž onen námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtělo vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost však od toho následně vycouvala. Film tak nakonec vzniká pod ochranou rukou Netflixu, přičemž se má jednat o zcela nový filmový univerz.

Hlavní role by se měla zhostit herečka Sofia Boutella. Dočkáme se také hvězd jako Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Doona Bae, Rupert Friend, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman, Alfonso Herrera a Cary Elwes, který by si údajně měl zahrát vládce zlého galaktického impéria.

Produkce by měla začít 18. 4. 2022, přičemž její konec je odhadován na 4. 11. 2022. Na Netflixu bychom se tak případné první části mohli dočkat někdy během roku 2023. O režii sci-fi snímku se postará sám Zack Snyder, přičemž se scénářem mu pomůžou Shay Hatten a Kurt Johnstad.