Po téměř osmiměsíčním natáčení nedávno konečně padla poslední klapka k novému filmu talentovaného Zacka Snydera, kterým bude velkolepá sci-fi jménem Rebel Moon. Snímek, který už by měl mít u Netflixu zajištěné pokračování, tak míří do zapeklitých vod postprodukce, tudíž v rámci nadcházejících týdnů bychom se možná mohli dozvědět, kdy přesně se vlastně filmu dočkáme. Sám Snyder se v rámci dokončení produkce nedávno pochlubil kratičkým klipem, který odhaluje jednu z hlavních postav. Podívat se na něj můžete níže.

Onu postavu, jejíž jméno zatím neznáme, ztvárňuje slavná jihokorejská herečka Bae Doona, kterou mohou například seriáloví nadšenci znát ze sérií jako Království zombie a Moře klidu. V Rebel Moon by měla každopádně ztvárnit jakousi schopnou šermířku. 

Už nějaký ten pátek také víme, o čem vlastně chystaná sci-fi bude. Příběh se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru. Tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, jež vede hrozivý Belisarius. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova. Ano, v podstatě to bude takových Sedm samurajů (případně Sedm statečných) z vesmíru.

A pokud vám zmínka o zlém galaktickém impériu připomněla Star Wars, není se čemu divit. Snyder totiž před lety celý námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtěla vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost od toho však následně vycouvala, tudíž režisér si řekl, že snímek zasadí do svého vlastního vymyšleného univerza, které má nyní potenciál pro případné rozšiřování. 

Rebel Moon by se eventuálně měl objevit na Netflixu, který už patrně počítá také s pokračováním, ovšem žádného oficiálního oznámení jsme se ještě nedočkali. V následujících měsících bychom se tak mohli dočkat nějakého toho prvního traileru, který by nám mohl dát lepší představu o tom, jak vlastně Snyderova sci-fi bude působit.

Slavný filmař se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten.

Těšit se tak můžeme na herce jako Charlie Hunnam, Rupert Friend, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman a Alfonso Herrera.

Odhadem bychom se filmu mohli dočkat někdy ke konci roku 2023, ale to ještě uvidíme.