V rámci blížícího se Halloweenu se i letos uskutečnil projekt, který si vzali na starost lidé od Science of Scare. Tato vědecká studie se každým rokem snaží zjistit, který hororový film je v daný rok považován za ten nejděsivější. Minulý rok tato čest připadla hororu Sinister z roku 2012, ovšem letos mu prvenství převzal novější film. A jak tato studie vůbec vznikala? Lidé od projektu vybrali 250 „obětí“, kterým pustili až 40 hororů. Filmy byly vybrány na základě TOP listů od kritiků a doporučení z Redditu. Při sledování filmů byli diváci následně napojeni na speciální stroje, které měří srdeční frekvenci. Díky nim tak sestavili seznam vybraných filmů od nejméně děsivého po nejděsivější. A jak to nakonec dopadlo?

Aby ono představení mělo trochu napětí, představíme popořadě pouze prvních deset hororů, které lidé od Science of Scare určili jako nejděsivější. Kompletní seznam naleznete ve zdroji na adrese ScreenGeek

10. MÍSTO: V ZAJETÍ DÉMONŮ 2

9. MÍSTO: PARANORMAL ACTIVITY

8. MÍSTO: TICHÉ MÍSTO: ČÁST II

7. MÍSTO: NEUTEČEŠ

6. MÍSTO: ATERRADOS

5. MÍSTO: DĚSIVÉ DĚDICTVÍ

4. MÍSTO: V ZAJETÍ DÉMONŮ

3. MÍSTO: INSIDIOUS

2. MÍSTO: SINISTER

1. MÍSTO: HOST

Pro mnohé to může být překvapivé, ale na prvním místě skutečně skončil horor, který měl ze všech zmíněných filmů nejmenší rozpočet. Celý snímek byl totiž natočený za pouhých 12 týdnů přes aplikaci Zoom video, přičemž jeho stopáž je pouze 56 minut. Film vznikl v rámci lockdownu kvůli pandemii koronaviru, sleduje skupinku mladých lidí, kteří se rozhodnou přes online chat vyvolávat duchy, aby s nimi mohli komunikovat. A jak už to tak bývá, věc, kterou nakonec vyvolají, příliš přátelská nebude. 

A který z uvedených filmů přijde nejděsivější vám?