Karla Nappi je ne moc známou americkou scénáristkou. Mezi její největší úspěch můžeme zařadit semi-finálové umístění v programu Disney/ABC Writing Program, kterého se kdysi účastnila. Co se projektů týče, spolupracovala s televizním producentem Aaronem Korshem na seriálu Kravaťáci (Suits) nebo se scénáristy Carltonem Cusem a Kerry Ehrin na seriálu Batesův motel (Bates motel). Mimo tvorbu televizních seriálů se rozhodla tvořit i vlastní komiks a to velice zajímavý.

Na začátku roku 2020 spustila na Kickstarteru kampaň, ve které vybírala peníze na vydání prvních dvou dílů dystopického biopunkového komiksového thrilleru Duplicant a byla velmi úspěšná. Za celou dobu kampaně vybrala 6 911 $ z potřebných 3 800 $. Tento úspěch jí však nezastavil a právě v tuto chvíli probíhá další kampaň na Kicksarteru pro vydání třetího dílu z této série, ve které můžete získat i první dva díly, ale o tom až později.

Kromě Karly Nappi na projektu pracovalo celkem dost výtvarníků, za zmínku určitě stojí polská ilustrátorka Marianna Strychowska (Zaklínač: Z masa a ohně), která měla na starosti perokresbu. O zbytek se pak postaralo pár výtvarníků, kteří kresbu dodělali do barevné a kompletní podoby.

Přečtěte si také: Nová česká sci-fi povídková sbírka Rezavé desky na Startovači

Co se týče příběhu, nebudeme vám psát, o čem bude třetí díl, ale spíš čemu se věnuje příběhová linka jako taková a vězte, že je velmi zajímavá. Autorka se nechala inspirovat filmy jako Minority Report, Blade Runner a Repo: The Genetic Opera. Série Duplicant se odehrává ve světě, ve kterém vypukne neznámá a smrtící pandemie, jež způsobuje odumírání orgánů. Žádný člověk tuto nemoc nepřežije a ve světě neexistuje žádný lék, který by nemoc zastavil. Jeden z vědců se ale rozhodne duplikovat orgány pro následnou transplantaci. Uměle vytvořené orgány však nejsou zadarmo a vědci, kteří jsou nejdříve za hrdiny, se později stanou obětí své vlastní technologie.

Kampaň probíhá zatím 4 dny a tvůrci již vybrali 2 979 $ z potřebných 6 000 $. Do konce však zbývá dalších 26 dní, což předznamenává, že tento crowdfunding určitě vyjde.

Kampaň je přizpůsobena i pro lidi, kteří o prvních dvou dílech nevěděli, což bude případ i většiny z nás v Česku a na Slovensku. Pokud budete mít zájem o všechny dostupné díly v elektronické podobě, zaplatíte přívětivých 15 $. Za fyzické vydání následovně zaplatíte 35 $, do ceny však není započítané poštovné. Jestli se mezi vámi najde někdo, kdo má první díly doma a zajímá ho, kolik peněz dá za pouhý třetí díl, PDF verze ho vyjde na 10 $ a tištěná na 18 $.

Nás projekt opravdu nadchnul a pokud jste na tom stejně, určitě vám doporučíme kouknout na stránku kampaně na Kickstarteru, kde najdete více informací o projektu, tvůrcích a jednotlivých goalech.