V posledním díle se hrdinové vymotali z dolu Steelcove a vrátili se do Hupperdooku pro svou zaslouženou odměnu. Kromě té na ně ovšem čekalo překvapení v podobě gnómky, se kterou se poznal Mistral..

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

K našim hrdinům jsme se vrátili, zrovna když vycházeli z dolu. Celá skupina byla značně pomlácena jak fyzicky, tak mentálně. Jediný, kdo neutrpěl újmu na svém geniálním intelektu, byl Thomerican. Jakožto aktuálně jediný se vzpomínkami musel všem ze skupiny vysvětlovat, že nyní míří zpět do Hupperdooku k hraběti Klinkbookovi, který jim slíbil odměnu za vyčištění dolu.

Během cesty se Duše potkaly s Troutem, který v Hupperdooku rozdával letáky, aby nalákal místní občany na své vystoupení. Opět mu poskytly několik velmi dobrých rad a poté pokračovaly do sídla Hraběte. U dveří je přivítal trpaslík Gunan. Laskavě jim vysvětlil, že ve věži se zabarikádovala dcera místního bohatého papaláše a odmítá vyjít ven, dokud za ní nepřijde Mistral.

Skupina se rozdělila. Mistral a Que se vydali do věže za onou dívkou. Brindal, Anthony a Thom vyrazili přímo za Hrabětem, aby ho informovali o splnění úkolu a vyzvedli si odměnu. Klinkbook jim předal čtyři části odměn a řekl jim, že pokud chce Mistral svou část odměny, musí nejprve vyřešit problém ve věži.

Que a Modrák se mezitím seznámili s Rosily. Tato gnómice si během divokého večera v hostincích v Hupperdooku vytvořila velmi silný crush na Mistrala. Ten ovšem její city neopětoval a zlomil jí její křehké gnómské srdíčko. Rosily poté věž opustila. Ale vzhledem k tomu, že jejím otcem byl Erlin Harjug, významný tvůrce zbraní pro armádu Království, tušily Duše, že tím tento problém vyřešen není.

A měly pravdu! Po krátkém odpočinku probudil celou skupinu Gunan, který jim sdělil, že Harjug dorazil na slavnostní večeři k Hraběti a očekává jejich přítomnost. Zmožení hrdinové se tedy vydali do hlavního sálu, aby se s důležitým mužem seznámili. Žádná kvalitní večeře se neobejde bez pořádného skandálu. To samozřejmě platí i v Hupperdooku. Poté, co Erlin zjistil, který člen Duší je ten, co zlomil jeho dcerunce srdce, vyzval ho, že mu vlepí jeden flákanec a vše bude vyřešeno. Mistral na tuto nabídku kývnul a velmi nesportovní facku zvládl vypružit v kolenou. Tím tento zábavný večer skončil.

Druhého dne ráno se Duše dozvěděly, že v Zadashi, do kterého se chystají, je nyní přítomen také Zermenos Zářivý, který pro ně má zajímavé informace. Došly tedy k závěru, že rychle vyřídí své záležitosti a vydají se na cestu. Ale ještě předtím než opustí Hupperdook, chtějí najít vhodného člověka pro hlídání vily po Pozuovi a péči o jeho nemocnou ženu. Pro tento úkol vybrali překvapivě čipernou matku Claire Bushlokové Pim. Tu tato nabídka zaujala a společně s Dušemi vyrazila na cestu k vile.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝ DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

Přesvědčí naši hrdinové Pim Bushlokovou, aby se postarala o vdovu po Pozuovi?

• Jaké informace pro Věčné duše má Zermenos?

• Zvládne se skupina vydat do Zadashe již dnes, nebo jim do toho zase něco vleze?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a přímo zde na stránkách Nerdfixu!