Již ve čtvrtek od 18:00 pokračuje dobrodružství DnD party známé jako Na tahu. Téměř měsíc nechávala tato skupiny odpočívat své postavy. Odpočinku ale už bylo dost! Věčné duše jsou zpět!

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Věčné duše se po měsíční odluce setkaly v hostinci uprostřed Xhorhasu. Jeden člen ovšem chyběl - drsný hobití barbar Brindal. Po velmi náročném dni se skupině podařilo Brindala najít (zatímco Věčné duše jedly večeři, stráže ho hodili dveřmi do hospody).

Celá parta se společně dohodla, že Xhorhas není místo, ve kterém by se chtěla nadále pohybovat a také věděla, že pokud chce pronásledovat muže, který způsobil tolik problémů jejich trpasličímu příteli Thomericanovi, musí se vydat směrem do Dwendalského království.

V průběhu cesty k hranicím mezi Xhorhasem a Dwendalským králostvím se Duše setkaly s goblinem jménem Zozu. Naši hrdinové tohoto velmi nemravného a zároveň ochrnutého goblina zachránili před útoky divokých, krvežíznivých a hlavně písečných žraloků. Ukázalo se, že Zozu je něco jako nevlastní bratr robotického člena družiny Que T.

Nevlastní sourozenci (fakt??) se okamžitě spřátelili a vymysleli, že se vyrazí podívat do města Hupperdook, ve kterém žije jejich rodina. Věčné duše tedy společně se Zozou překročily hranice a po několika dlouhých týdnech se vrátily do Dwendalského království.

První místo, které Duše po návratu domů navštívily, byl vykřičený dům, hampejz, nevěstinec, bordel... jak jen tomu chcete říkat. Jmenovalo se to tam Rudý samet. Ale nemyslete si o našich hrdinech nic špatného! Oni se chtěli jen najíst a odpočinout si. Jediný, kdo si dopřál all-inclusive služby, byl Zozu. A tomu to ještě navíc zaplatil Brindal. Počestnost Duší zachraňoval také lidský vynálezce Anthony, který byl morálně tak silný, že řekl: „Lehké ženy? Ne, děkuji. Já raději knihu,“ a se skupinou vůbec nešel.

Druhého dne ráno došlo na škodolibý vtípek, kdy nejnovější člen skupiny, bard Mistral (zvaný Modrák), probudil Brindala tím, že mu udělal letecký den. Po idylickém ránu vyrazila skupina opět na cestu, ale když procházela kolem Rudého sametu, zjistila, že tam došlo k vraždě!

„Zkušení dobrodruzi“, řeknete si… „Ti určitě vraždu snadno vyšetří.“ Omyl! Vraždu Duše vyšetřit nedokázaly. Anthony se ale během vyšetřování dozvěděl, že jistý muž jménem Reginald von Becker nejspíše obsadil obchod jeho rodiny.

Věčné duše tedy mají spoustu práce. Čeká je cesta do Hupperdooku za rodinou Que T., cesta do Rexxcentra, aby zjistily, co se stalo s Anthonyho rodinou. Také mají vodítko, že za vraždu v Rudém sametu jsou zodpovědní rodinné klany z města Shadycreek Runu.

Kam tedy zamíří? A jaké dobrodružství je během jejich putování ještě potká? To vše zjistíme již ve čtvrtek od 18:00 živě na Twitchi, Youtube či přímo zde na webu Nerdfixu!