Po uvedení Avengers: Endgame možná skončila jedná velké éra pro MCU, ale to samozřejmě neznamená, že bychom se v brzké době měli dočkat konce konstantního toku nových a nových marvelovek. Přesně naopak! Ředitelka Marvelu Victorie Alonso v rozhovoru pro 221radio uvedla, že momentálně pracují na jednatřiceti projektech, které MCU svět ještě více rozšíří. O některých z těchto projektů už dávno víme. Ještě letos bychom se měli dočkat třetího dílu Spider-Mana, který ponese název Spider-Man: No Way Home. Stejně tak se 4. 11. dočkáme zcela nové filmové série s dalším týmem superhrdinů, která se bude jmenovat Eternals. Zapomenout také nesmíme na další MCU seriál, jehož ústřední postavou bude Avenger Hawkeye. A co nás čeká dál?

Přesné údaje o všech jednatřiceti projektech samozřejmě neznáme, ale rozvrh pro rok 2022 a 2023 je už více méně potvrzený. Vždy tu ale hrozí nebezpečí, že bude některý z projektů nakonec ještě odložen. V roce 2022 bychom se měli dočkat filmů jako Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever a The Marvels, což bude pokračování Captain Marvel z roku 2019. Strádat však nebude ani seriálová sekce. V té se dočkáme serošů jako She-Hulk, Moon Knight a Secret Invasion, ve kterém bude hlavní postavou Nick Fury (Samuel L. Jackson).

V roce 2023 se dočkáme třetího dílu Strážců Galaxie, pokračování Ant-Mana s názvem Ant-Man and the Wasp: Quantumania a novodobé verze Fantastické čtyřky, kterou si vezme na starost režisér všech MCU Spider-Manů. V tomtéž roce se představí seriály jako Ironheart, Armor Wars a I Am Groot. Taktéž se šušká o tom, že bychom se v roce 2023 měli dočkat čtvrtého dílu Kapitána Ameriky, kterého tentokrát ztvární Anthony Mackie (Falcon), a filmu Blade. Nicméně u těchto dvou titulů je možné, že se jich dočkáme až v roce 2024.

Nutno dodat, že s premiérami se může v budoucnu ještě hýbat, tudíž není žádná záruka, že se zmíněných projektů v onen čas skutečně dočkáme.