Pán prstenů: Prsteny moci patří mezi nejdražší seriály všech dob, není proto divu, že Amazon do něj vkládal velké naděje. První dvě epizody krátce po vydání následně zhlédlo až 25 milionů diváků, v rámci čehož se tak jedná o nejúspěšnější seriálový start v historii služby Amazon Prime. Společnost už tak dala zelenou druhé řadě, která se přednedávnem konečně začala natáčet.

The Hollywood Reporter informoval o tom, že hlavní část produkce se tentokrát rozjela ve Velké Británii, nikoliv na Novém Zélandu, který je v podstatě takovou neoficiální skutečnou Středozemí. Natáčení se tak se vší parádou rozjelo v ateliérech společnosti Bray Studios poblíž Londýna. Zatím však není známo, do kdy přesně má celá produkce trvat. 

Tvůrci už v minulosti uvedli, že seriál by se měl celkově skládat až z pěti sérií. Samozřejmě tedy za předpokladu, že o něj bude i nadále zájem, což zatím rozhodně je. A to i přestože divácké reakce jsou velice rozporuplné. Tvůrci a Amazon jsou už každopádně dohodnutí, že za hranici pěti sérií nepůjdou.

Tvůrci už navíc mají údajně dávno jasno, co se v jednotlivých řadách přihodí, stejně tak už vědí, kterou sekvencí celý seriál zakončí. Pokud bychom si měli tipnout, závěrem seriálu by mohla být Bitva na Dagorladu, což byl největší střet Druhého věku, kterého jsme se dočkali i na úplném začátku filmového Společenstva prstenu. Jedná se o sekvenci, kde se vojska Posledního spojenectví elfů a lidí střetnou se skřety Saurona přímo v Mordoru. Ale necháme se překvapit, co pro nás tvůrci nakonec vymyslí. 

Poslední epizoda první řady vyjde již 14. 10. 2022. Posléze čeká fanoušky dlouhé čekání na řadu druhou. Jak přesně dlouhé? To je zatím ve hvězdách.

Tvůrci celého seriálu jsou Patrick McKay a John D. Payne, kteří se zároveň podíleli i na scénáři. V první sérii se tak představili herci jako Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh a další.