Výrazný a charismatický hlas Davida Warnera lze jen těžko zapomenout. Nedávno k nám ale dorazila smutná zpráva o tom, že slavný britský herec před několika dny prohrál svůj boj s rakovinou, která mu byla diagnostikována před osmnácti měsíci. Bylo mu 80 let. K jeho smrti se vyjádřila rodina, která pro BBC sdělila následující:

,,Bude nám, jeho rodině a přátelům, opravdu chybět. Budeme na něj vzpomínat jako na dobrosrdečného, velkorysého a soucitného muže, partnera a otce, jehož mimořádná práce v průběhu let ovlivnila velké množství lidí.“

Warner ve filmovém průmyslu působil už od počátku 60. let. Zahrál si tak ve snímcích jako Morgan, případ zralý k léčení, Smrtelný případ a Tom Jones. Během své herecké kariéry se tak spřátelil se slavným režisérem Samem Peckinpahem, přičemž následně působil v několika jeho úspěšných filmech. Patří mezi ně například Balada o Cable Hogueovi z roku 1970 a Strašáci z roku 1971. 

David Warner taktéž obzvlášť proslul za své role filmových a seriálových záporáků. Padouchy si tak například zahrál ve snímcích jako Zloději času z roku 1981, Čas po čase z roku 1979, plus nesmíme zapomenout ani na slavnou sci-fi klasiku Tron z roku 1982. Nutno také dodat, že v roce 1978 si v seriálu Holocaust zahrál říšského protektora Reinharda Heydricha. A pokud jste fanoušci Star Treku, nepochybně si Warnera pamatujete také. Objevil se totiž nejenom v seriálu Star Trek: Nová generace, ale také v celovečerních filmech Star Trek V: Nejzazší hranice a Star Trek VI: Neobjevená země.

Jedna z jeho nejznámějších rolí je taktéž postava fotografa Keitha Jenningsa, která se objevila ve slavném hororu Přichází Satan! z roku 1976. A když už je řeč o hororech nesmíme zapomenout na jeho přítomnost v hrůzostrašných snímcích jako Ve spárech šílenství, Společenství vlků a Body Bags: Historky z márnice.

Warner také svůj skvělý hlas propůjčil animovaným a videoherním záporákům. V kresleném seriálu Batman z roku 1992 například ztvárnil Ra’s al Ghula, přičemž tuto roli si následně zopakoval v seriálech Superman: The Animated Series a Batman: Beyond.

Působil i ve světě videoher. Fanoušci Bioware si budou určitě pamatovat jeho fantastický výkon ve slavném a legendárním RPG Baldur´s Gate 2: Shadows of Amn, kde ztvárnil mocného čaroděje a hlavního padoucha jménem Jon Irenicus. 

Za zmínku také stojí jeho role ve slavném Titaniku od Jamese Camerona, zde ztvárnil padoušskou postavu Spicera Lovejoye, parťáka Cala Hackleyho v podání Billyho Zanea. Jeho velkou vášní bylo také divadelní herectví, kterému se věnoval ještě před svým vstupem do světa filmu. Slavný herec zemřel 24. 7. v Denville Hall, pečovatelském domě pro lidi ze zábavního průmyslu. V roce 1981 vyhrál cenu Emmy za seriál Masada, kde ztvárnil senátora Pomponia Falca.