Svět filmu a hudby otřásla další smutná zpráva. Slavná australská herečka a zpěvačka Olivia Newton-John, která se nejvíce proslavila za své působení v legendárním muzikálu Pomáda, poklidně zemřela na svém ranči v jižní Kalifornii. Bylo jí 73 let. Veřejnost o tom informoval její manžel John Easterling, který se na sociálních sítích vyjádřil následovně:

„Olivia Newton-John dnes ráno zemřela pokojně na svém ranči v jižní Kalifornii, byla obklopena rodinou a přáteli.“

Newton-John se už dlouho potýkala s rakovinou prsu, která se jí v roce 2017 vrátila. Boj s ní však nakonec bohužel prohrála. K její smrti se na Instagramu vyjádřil i její herecký kolega John Travolta, který v Pomádě ztvárnil Dannyho.

,,Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Mám tě moc rád.“

Olivia Newton-John začala se svou hudební kariérou už na začátku 60. let. Hudbu milovala už jako dítě, přičemž když jí bylo 14 let, založila se svými spolužačkami dívčí kapelu Sol Four. Následně účinkovala v rozhlasu, televizním vysílání a i soutěži Sing, Sing, Sing, kde dokonce vyhrála první cenu. Jejím zcela prvním nahraným singlem byl Till You Say You'll Be Mine, ovšem ten se příliš velkého ohlasu nedočkal. Její opravdové chvíle slávy ale přišly na začátku 70. let.

V roce 1971 zazpívala píseň od Boba Dylana If not for you, díky čemuž se následně dostala do první desítky australské hitparády. A tak začala její zlatá éra. Kromě Austrálie a Velké Británie si v průběhu první poloviny 70. let získala srdce i amerických posluchačů. Následně pak vyhrála několik cen Grammy, zúčastnila se soutěže Eurovize ve Velké Británii a v roce 1976 také uvedla svůj první televizní pořad jménem A Special Olivia Newton-John.

Ke konci sedmdesátek pak dostala nabídku účinkovat ve filmové adaptaci broadwayského muzikálu Pomáda, ve kterém po boku Johna Travolty ztvárnila roli Sandy Olsson. Film slavil ohromný úspěch jak v kinech, tak i u kritiků, přičemž z Newton-John se rázem stala hvězda, kterou znal celý svět. Za svůj výkon v Pomádě byla také nominována na Zlatý glób. A to v kategorii Nejlepší herečka - komedie nebo muzikál. 

Její hudební kariéra úspěšně pokračovala i v 80. letech, přičemž po Pomádě se začala objevovat také ve více filmech. Zpěvačka se taktéž aktivně věnovala charitativním činnostem, za které před několika lety dokonce získala Řád britského impéria. S Johnem Travoltou se po každých několika letech vždy sešla, aby mohli zavzpomínat na své společné účinkování v Pomádě. Píseň „You're the One That I Want“ je dodnes jedním z nejprodávanějších singlů vůbec.