Louie Anderson, slavný a oblíbený americký komik, který je navíc držitelem ceny Emmy za seriál Baskets, dne 21. 1. 2022 zemřel v Las Vegas. Herec se tam již delší dobu léčil z difuzního velkobuněčného B lymfomu. I přestože Anderson vyhrál cenu Emmy až v roce 2016, jeho kariéra komika začala už v osmdesátých letech. Mladší generace si ale sympatického herce budou pravděpodobně nejlépe pamatovat z animovaného komediálního seriálu Život s Louiem z roku 1995, který běžel na stanicích Fox Kids a Jetix. Anderson v něm hrál nejenom hlavní roli (v podstatě hrál sám sebe), ale taktéž byl přímo showrunnerem celého seriálu. 

K hercově smrti se vyjádřilo i studio FX, pod kterým běžel výše zmíněný seriál Baskets:

,,Jsme opravdu hluboce zarmouceni úmrtím našeho drahého přítele Louie Andersona. Louie nás a fanoušky seriálu Baskets bavil během čtyř nádherných sérií svým bravurním výkonem v roli Christine Baskets, za což byl svými vrstevníky zaslouženě oceněn cenou Emmy. A to v kategorii Vynikající výkon ve vedlejší roli v komediálním seriálu. Byla to pro něj riskantní role, ale přijal ji s nebojácností a radostí, což dokazovalo jeho uměleckou brilantnost. Opravdu mu na svém řemeslu záleželo, byl skutečným profesionálem v každém slova smyslu. Přejeme upřímnou soustrast jeho milovaným, stejně tak jeho rodině v Baskets. Bude nám všem chybět, ale nikdy na něj nezapomeneme. A vždy se nám při vzpomínce na něj vykouzlí úsměv na tváři.“ 

Anderson na plátně debutoval v roce 1984 v Tonight Show, následně se přesunul k tvorbě seriálu Život s Louiem, který v průběhu let vyhrál hned několik významných cen. Během svého života působil v celé řadě seriálů a pořadů, například Grace Under Fire, Touched by an Angel a Chicago Hope. Anderson však nebyl pouhým hercem, taktéž se aktivně věnoval psaní. Je například autorem bestsellerů jako Dear Dad – Letters From An Adult Child a Good­bye Jumbo…Hello Cruel World. Jeho poslední román vyšel v roce 2018, přičemž nesl název Hey Mom. Ten vycházel především z jeho vlastních vzpomínek na svou matku Ory.