Teprve před několika hodinami obletěla celý svět překvapivá a velice smutná zpráva. Lance Reddick, charismatický herec, kterého mohou znát nejenom filmoví, ale i herní fanoušci, náhle zemřel v pouhých 60 letech. Podle zdrojů se zdá, že herec zemřel přirozenou smrtí.

Lance Reddick se narodil v roce 1962 v americkém Baltimoru, přičemž od mala si přál stát se hudebníkem. Tohoto snu se snažil mimo jiné dosáhnout také věnováním se herectví, v rámci čehož začínal na divadelních prknech. Vystudoval školu Eastman School of Music v Rochesteru, přičemž následně se věnoval různým pracem jako číšník a doručovatel novin.

Herecké činnosti se začal více věnovat poté, co v devětadvaceti letech nastoupil na Yale University. Po studiích působil v divadelním světě, ovšem jakmile přišly devadesátky, Reddick začal přičichávat také k filmu a televizi. V té době samozřejmě ještě nevěděl, že mu to navždy změní život. 

Reddick tak začínal se seriály jako Swift Justice (1996), Chůva k pohledání (1997) a Západní křídlo (1999), ovšem zde se jednalo o poměrně malé role. Svou první větší seriálovou roli dostal ve čtvrté řadě krimi série Oz (1997), kde dokázal, že má opravdu talent. Jeho skutečný průlom ale začne krátce po začátku nového tisíciletí.

V roce 2002 totiž vychází první řada legendárního seriálu The Wire – Špína Baltimoru, ve které si Reddick zahrál Cedrica Danielse, kriminálního obhájce a člena policejního oddělení v Baltimoru. Z toho se posléze stala jedna z jeho nejslavnějších rolí, přestože seriálu chvíli trvalo, než se z něho stal hit. Právě díky seriálu The Wire se ale Lance Reddick vryl do paměti mnohým seriálovým divákům.

Někteří z nás si ho možná budou pamatovat také ze seriálu Ztraceni (2004), ve kterém se ovšem objevil pouze v několika epizodách. Zcela původně se měl ve slavné mysteriózní sérii stát další veledůležitou postavou, ale nakonec k tomu nedošlo, protože Reddick se spíše rozhodl zaměřit na další známý seriál, tedy na Hranici nemožného (2008), kde si zahrál postavu Phillipa Broylese. 

Z hercovy seriálové tvorby ještě stojí za to zmínit jeho působení v sériích jako Bosch (2014) a Tron: Povstání (2012). Za sebou má samozřejmě také filmové kousky. V menších rolích se například objevil ve slavných snímcích jako Velké naděje (1998) a Godzilla (1998).

Ovšem pokud bychom se měli zaměřit na asi jeho nejslavnější filmovou roli, pak bychom se měli otočit na filmovou sérii Johna Wicka, kde ztvárnil tajemného Charona, zabijáka a pravou ruku Winstona v hotelu Continental. Tuto roli ztvárnil zatím ve všech filmech, včetně toho čtvrtého, který zamíří do kin už příští týden.

Reddick taktéž působil ve videoherním světě, mnozí hráči si ho budou jistě pamatovat z her Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West, kde propůjčil hlas a podobu tajemnému Sylensovi. Za zmínku ale také stojí jeho role v herní sérii Destiny, kde ztvárnil velitele Zavalu, nebo postava záhadného Martina Hatche, kterého si Reddick zahrál v Quantum Break i v hraném televizním seriálu, jenž doplňuje jednotlivé herní pasáže.

Lance Reddick patřil zcela bezesporu mezi nejzajímavější a nejvíce charismatické herce současnosti, přičemž jeho smrt je pro celý filmový a seriálový svět jednoznačně bolestivá ztráta.