Studio Paramount se sice přednedávnem pochlubilo s trailerem na velkolepou filmovou adaptaci Dungeons & Dragons, ale nezapomíná ani na svou sci-fi tvorbu. Už příští měsíc nám tak představí svůj zbrusu nový snímek, který ponese název Wifelike. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti ve společnosti, v níž lidé programují roboty, aby se chovali jako lidé, kteří již zemřeli. Ano, trochu to připomíná seriál Černé zrcadlo, nyní je ovšem otázkou, zda se zde také dočkáme nějakého hrozivého a tragického konce. Jednou z hlavních postav filmu se každopádně stane truchlící detektiv William (Jonathan Rhys Meyers), jehož prací je pronásledovat zločince, kteří obchodují s umělými lidmi na černém trhu.

V boji za ukončení zneužívání umělé inteligence se ale jistý podzemní odboj rozhodne, že sabotuje naprogramování jeho robota, jenž slouží jako náhrada za jeho zesnulou ženu Meredith (Elena Kampouris). Detektiv si tak brzy všimne, že s robotickou verzí jeho zemřelé manželky není něco v pořádku, protože začne zpochybňovat realitu, ve které se nachází. A když něco takového začne dělat umělá inteligence, která by měla být jaksepatří poslušná, je jasné, že z toho bude velký malér. 

O scénář a režii filmu se postaral James Bird, který například v roce 2018 natočil fantasy drama Jsme jako lodě. Dále se ve filmu dočkáme herců jako Doron Bell, Agam Darshi, Sara Sampaio, Alix Villaret, Fletcher Donovan, CJ Perry a Stephen Lobo.

Oficiální premiéra je stanovená na 12. 8. 2022.