Už za dva týdny k nám dorazí zbrusu nový sci-fi thriller s nádechem komedie, který ponese název Dual. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Snímek bude vyprávět o ženě jménem Sarah (Karen Gillian), které byla nedávno diagnostikována smrtelná choroba. S nulovou nadějí na zotavení se proto Sarah musí smířit s tím, že brzy se odebere na onen svět. Jelikož ale nechce, aby kvůli ní truchlila její rodina a přátelé, učiní krok, který jí umožní novodobá technologie. Nechá ze své DNA udělat vlastního klona, aby mohl zaujmout její místo po smrti. Nejenže onen klon vypadá naprosto stejně jako Sarah, ale taktéž má i její inteligenci a povahu. Je to zkrátka opravu přesná replika. Plán se to zdá být ideální, ale následně se věci přeci jenom zkomplikují. 

Sarah se totiž zázračně ze své choroby zotaví, tudíž žádná smrt jí už nehrozí. Tím pádem už není třeba služeb klona, kterého si kvůli tomu nechala vytvořit. Ovšem není to tak jednoduché. Vláda nemůže jen tak na požádání odstranit rozumnou a myslící bytost, byť uměle vytvořenou. Proto existují určitá pravidla, která se však Sarah rozhodně příliš zamlouvat nebudou. Jelikož na světě nesmí existovat dva zcela totožní lidé, budou se spolu muset utkat v duelu na život a na smrt. Vítěz bude mít právo pokračovat ve svém vlastním životě. Sarah se proto rozhodne vyhledat pomoc u muže jménem Trent (Aaron Paul), který ji má vycvičit v umění boje. S jeho pomocí se tak postupně připravuje na osudný zápas. Protože Sarah může být pouze jedna. 

O scénář a režii se postaral filmař Riley Stearns, který je například zodpovědný za filmy jako Faults a Umění sebeobrany. Ve snímku se dočkáme také heců jako Beulah Koale, Andrei Alén, Kristofer Gummerus a Maija Paunio.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 4. 2022.