Za pár dní přisviští do kin další díl filmové značky Rychle a zběsile, která se pomalu chýlí ke svému konci. Možná. Tudíž bylo jasné, že studio Universal vydá ještě jeden finální trailer, na který se můžete podívat výše. Nová upoutávka na Rychle a zběsile 10 (Fast X), která má skoro 5 minut, se s akčními sekvencemi vůbec nedrží zpátky. Jakže absolutně ne.

Na úplném začátku se dočkáme krátké rekapitulace cesty Doma Toretta (Vin Diesel), která začala v roce 2001. Nyní je zkušený závodník a podstatná část jeho RODINY zpět, přičemž na ně čeká nová hrozba, možná ta úplně nejstrašlivější. Tu bude představovat padouch jménem Dante (Jason Momoa), jenž se hrdinům, především tedy Domovi, chce pomstít za smrt svého otce Hernána Reyese, hlavního záporáka z Rychle a zběsile 5 (2011). Po mnoho let tak Dante spřádal hrozivý plán, který se konečně dává do pohybu. 

Opět na nás patrně čekají další šílené sekvence, které už k sérii tak nějak patří. Otázkou samozřejmě je, zda to ještě vůbec bude někoho zajímat. Je nutné totiž připomenout, že rozpočet filmu činí až 340 milionů dolarů, což z desítky dělá zcela jednoznačně nejdražší snímek z celé série. Jistě, značka Rychle a zběsile v minulosti velice vydělávala, ale aby mohl být snímek považován za úspěšný, měl by se se svými tržbami alespoň přiblížit k miliardovým číslům.

V rámci toho je také nutné připomenout, že film bude rozdělený nejenom na dvě, ale možná na tři části. Ovšem práce na druhé části momentálně probíhat nemohou, protože to znemožňuje momentální stávka scenáristů. Necháme se každopádně překvapit, nakolik velký zájem bude o první část v kinech. 

První část desátého dílu natočil francouzský režisér Louis Leterrier, který by měl zrežírovat i část druhou. Ta už má na palubě své scenáristy, jmenovitě Christinu Hodson (Birds of Prey) a Orena Uziela (22 Jump Street).

V první části desátého dílu se také objeví Jason Statham jako Deckard Shaw, Michelle Rodriguez jako Letty, Nathalie Emmanuel jako Ramsey, John Cena jako Jakob, Sung Kang jako Han, Tyrese Gibson jako Roman, Ludacris jako Tej, Jordana Brewster jako Mia, Helen Mirren jako Queenie, Brie Larson jako Tess a Charlize Theron jako Cipher.

První část Rychle a zběsile 10 bude v našich kinech premiérovat pozítří, tedy 18. 5. 2023.