Studio Samuel Goldwyn Films se nedávno pochlubilo oficiálním trailerem na film jménem The Devil Conspiracy, který má potenciál být pěkně zábavnou blbostí. Obzvlášť už je z toho důvodu, že se natáčel v Česku. Podívat se na něj můžete výše.

Za dávných časů došlo k velkolepé bitvě mezi archandělem Michaelem (Peter Mensah) a samotným Luciferem, který byl následně poražen a svržen do pekel na věčné časy. Tento příběh zná i Otec Marconi (Joe Doyle), jenž zároveň své kolegyni a historičce Lauře (Alic Orr-Ewing) poví o posvátné relikvii, kterou ostře hlídají. Onou relikvií je samozřejmě Turínské plátno, o kterém se traduje, že do něho bylo krátce po ukřižování zahaleno tělo Ježíše Krista po sundání z kříže. Jedná se tak o jeden z nejposvátnějších předmětů, který by nikdy neměl padnout do nesprávných rukou. 

A přesně tyto ruce patří mocné a zlovolné biotechnologické společnosti, kterou zároveň vedou uctívači Lucifera. A ti mají jasný cíl. Dostat svého pána z pekel zpět na Zem. A přesně k tomu jim má pomoct právě Turínské plátno, ze kterého lze stále ještě získat stopy DNA od Ježíše. Služebníci zla se proto rozhodnou plátno ukrást, získat DNA a vytvořit tak Kristova klona, jehož obětováním by posléze mohli otevřít brány pekel. Během krádeže tak zabijí Otce Marconiho, který jim stojí v cestě.

Ale to byla hrubá chyba, protože těsně před svou smrtí Marconi vyzve archanděla Michaela, aby se usadil v jeho těle. Mocný vůdce všech archandělů se proto následně vydá ujistit, že Lucifer zůstane v pekle. Navždy.

Snímek se natáčel v Praze a na několika dalších místech v České republice, takže se v něm dočkáme i několika známých hereckých tváří z našich končin. 

O režii se postaral filmař Nathan Frankowski, který například v roce 2012 natočil hudební drama To Write Love on Her Arms. Scénář si vzal na starost Ed Alan. Dále se ve snímku objeví herci jako Joe Anderson, Brian Caspe, James Faulkner a Spencer Wilding.

Těšit se ale můžete také na Pavla Kříže, Jiřího Valeše a Natalii Germani, jež je jednou z hlavních hvězd fantasy pohádky Princezna zakletá v čase, která se nedávno dočkala druhého dílu.

Snímek se ve vybraných kinech objeví 13. 1. 2023.