Možná to sami znáte. Akademie ohlásí oficiální nominace na Oscary, nicméně váš oblíbený snímek z onoho roku, který na vás nejvíce zapůsobil, se nedostane nominaci do kategorie Nejlepší film. Pro tento rok, ale Akademie chystá speciální událost, které se můžete zúčastnit i vy. Pro uživatele Twitteru je totiž dostupná možnost zvolit si svůj oblíbený snímek z minulého roku, přičemž k němu musí připnout #OscarsFanFavorite. Volí se od včerejška až do 3. 3. 2022. Vítěz bude posléze oznámen přímo na slavnostním ceremoniálu předávání Oscarů. Je však otázkou, nakolik velkou pozornost tomu samotný ceremoniál bude věnovat. 

Největším smolařem z minulého roku je se vší pravděpodobností legendární režisér Ridley Scott, který nám v roce 2021 nadělil hned dva velké filmy. Středověké drama Poslední souboj a životopisný thriller Klan Gucci. Ani jeden ze snímků se však do oscarového boje v kategorii Nejlepší film roku nedostal. A to i přestože třeba Poslední souboj se dočkal řad pozitivního hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků. Klan Gucci zas na Oscarech zabojuje pouze v kategorii Nejlepší masky. Většina lidí se ale shoduje na tom, že největší šance na výhru má extrémně úspěšná marvelovka Spider-Man: Bez domova, která byla pozitivními hodnoceními vyloženě bombardována. Část tvůrců dokonce hovořila o tom, že třetí Spider-Man by se po Black Pantherovi mohl stát druhým MCU filmem, který by se dostal do kategorie Nejlepší film roku, ale to se nakonec nestalo. 

Fanoušci taktéž budou mít možnost zvolit svou oblíbenou filmovou scénu z roku 2021, k tom zas budou muset na Twitter připnout #OscarsCheerMoment. Vítězná scéna bude promítána na udělování cen Akademie spolu s tweety fanoušků, přičemž pět uživatelů Twitteru bude odměněno různými cenovými balíčky. A to včetně ročních bezplatných lístků do kina dle vlastního výběru.

Máte i vy nějaký oblíbený film z minulého roku, který byste odměnili oscarovou nominací?