Členové Na tahu si přes Vánoce cpali břicha salátem a odpočívali. Nyní ale nastal čas vrátit se zpět do světa DnD. Věčné duše čekaly již dost dlouho a dnes vyrážejí na další výpravu! 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Naši hrdinové dokázali zastavit vraha Hluchavku. Nastala ovšem otázka, co udělat s jeho tělem? Stál o něj o něj Princ z Rudého sametu, místní vojenský velitel a samozřejmě i vrahův otec. Věčným duším se po dlouhém rozhovoru s kapitánem podařilo vyjednat, že tělo vraha doručí Princi z Rudého sametu a následně se s ním vrátí zpět.

U Prince ovšem skupina úplně neuspěla. Majitel Rudého sametu trval na tom, že si tělo musí nechat. S tím Duše nemohly souhlasit, protože slíbily kapitánovi, že tělo dopraví zpět. Zároveň cítily, že Princ s nimi nejedná úplně na rovinu. Z toho důvodu se rozhodly tělo odvézt zpět do města Bladegarden a z Rudého sametu odešly bez odměny.

Během cesty zpět do města zaskočil naše hrdiny nečekaný dopravní prostředek. Uprostřed jejich putování totiž uviděli Skokanorku - velkou mechanickou žábu, kterou naposledy viděli v gnómské vesnici během jejich putování Xhorhasem. Gnóm, který tuto věc řídil, jim vysvětlil, že na vesnici útočí velké monstrum s mnoha chapadly a on chvátá do města Hupperdook pro pomoc.

Na základě popisu monstra si celá skupina uvědomila, že se jedná o Bloba. Mazlíčka, kterého měl Que T., a kterého po důsledné výměně názorů se zbytkem Duší, vypustil do jezera poblíž vesnice. O tom, že Que tohle udělal věděl Thom, který mu s tím pomohl. Zbytek skupiny žil ovšem v domnění, že o monstrum je bezpečně postaráno a nikomu nebude moct ublížit.

Značně rozladěná skupina dorazila zpět do města, ve kterém si uvědomila, že lidé v Království jim vlastně za jejich pomoc s vyřešením vraždy nejsou až tolik vděční. Zejména starostka Bladegardenu ocenila jejich snahu ne zrovna velkou odměnou.

Prozření, že si lidé v Království vlastně tolik pomoci necení, a zároveň pocit viny z útoků na gnómskou vesnici vedly k tomu, že si Věčné duše začaly pokládat otázku - neměly bychom se vrátit do Xhorhasu a vyřešit problém, který jsme způsobily? A zejména díky Anthonyho nesobeckosti zněla odpověď ANO.

DNES POKRAČUJEME! 

Jakou cestou se nakonec Věčné duše do Xhorhasu vydají? A budou jejich kroky skutečně směřovat právě tam? To se dozvíme již dnes od 18.00 na Twitchi, Youtube nebo přímo zde na stránkách Nerdfixu!