Studio Lionsgate nedávno vydalo zbrusu nový trailer na pěkně ujetě vyhlížející komedii Joy Ride, ve které nás čeká vyloženě nezapomenutelná cesta do Číny. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh se zaměří na dvě Američanky čínského původu jménem Audrey a Lolo, které se rozhodnou vydat se na velkolepou cestu, jejíž cíl je jasný. Najít v Číně biologickou matku jedné z nich. Ale vzhledem k tomu, že v Číně angličtina úplně nejede, tak hrdinky s sebou vezmou jednu ze svých kamarádek, která by jim mohla dělat tlumočnici. Ale jak je z traileru patrné, bude to mít spíše kontraproduktivní efekt. Přidá se k nim také Lolina sestřenice Deadeye, protože… ve čtyřech se to lépe táhne! Po kontaktování adopční agentury se hrdinky dozví, kde přesně mají matku Audrey hledat. Už ale jenom samotná cesta vlakem dokáže, že se ono pátrání změní v nezapomenutelnou jízdu. 

Střetnutí s bláznivou drogou dealerkou, kvůli které najedou začne všem hrdinkám hrozit doživotní trest v čínském vězení, je jen začátkem poměrně dost bláznivého dobrodružství, které na naše protagonistky čeká. V rámci jejich pátrání se tak budou muset například vypořádat s krádeží kufříku jedné z nich, budou se muset zúčastnit něčeho, co vypadá jako jedna řádně divoká pařba, která se nepochybně zvrhne, a v jeden moment budou muset dokonce předvádět, že jsou K-Pop hvězdy. Znáte to. Prostě takový normální výlet do Číny.

Z upoutávky je zřejmé, že nás čeká pěkně švihlá komedie, u kterých ale vždycky hrozí, že to tvůrci s onou snahou šokovat a zároveň pobavit zkrátka... trochu přeženou, v rámci čehož bude výsledkem spíše trapná a otravná podívaná. Ale kdo ví, je samozřejmě také možné, že nás čeká řádně zábavné pokoukáníčko se vším všudy. 

O scénář a režii se postarala Adele Lim, která se například podílela na tvorbě filmů jako Šíleně bohatí Asiati (2018) a Raya a drak (2021). Joy Ride bude jejím režijním celovečerním debutem. Dále na scénáři pracovaly také Cherry Chevapravatdumrong a Teresa Hsiao.

Ve snímku se dočkáme herců jako Stephanie Hsu, Ashley Park, David Denman, Annie Mumolo, Desmond Chiam, Chris Pang, Sherry Cola, Alexander Hodge a Nicholas Carella.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 7. 2023.