A je to tady. Rozjela se nám hlavní část fanouškovské akce Tudum, ve které nám Netflix představí novinky ze svých nadcházejících filmových a seriálových projektů. Začalo se tak upoutávkou na pokračování snímku Enola Holmes, ve kterém v hlavní roli opět zazáří Millie Bobby Brown.

Nejznámější náctiletá vyšetřovatelka Londýna je konečně připravena otevřít si vlastní detektivní kancelář. Problém je však v tom, že ji většina obyvatel vůbec nebere vážně. V první řadě, kdo by vůbec mohl důvěřovat ženské vyšetřovatelce. A ještě k tomu takové, která ani nedosáhla plnoletosti! Středem pozornosti je tak stále její slavnější starší bratr, kterým je samozřejmě legendární Sherlock (Henry Cavill).

Věci se ale začnou měnit poté, co Enola dostane za úkol najít zmizelou sestru jisté mladé ženy. Díky jejímu úsilí se tak znovu setká tváří v tvář s vikomtem Tewksburym (Louis Partridge), jejím přítelem a pravděpodobně i milostným zájmem, ovšem zatím raději nepředbíhejme. Sám Sherlock se také potýká se svým vlastním zapeklitým případem. A jak následně oba sourozenci zjistí, jejich pátrání bude v určitém ohledu propojené.

Těšit se tak opět můžeme na akční detektivku, která bude okořeněná humorem z jedničky a prolamováním čtvrté stěny, kdy Enola bude hovořit přímo k publiku. 

O režii se opět postaral Harry Bradbeer, který je zodpovědný i za první díl z roku 2020. Stejně tak se vrací i scenárista Jack Thorne. Dále se ve snímku dočkáme herců jako Helena Bonham Carter, David Thewlis, Adeel Akhtar, Susan Wokoma a Sharon Duncan-Brewster.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 11. 2022.