Minulý týden nám studio A24 nadělilo plakát na nový film Ariho Astera, jednoho z nejlepších hororových tvůrců současnosti, který ponese název Beau Is Afraid. Spolu s ním přišlo také oznámení, že se dnes dočkáme prvního oficiální traileru. A skutečně. Upoutávku na třetí celovečerák talentovaného filmaře si můžete pustit výše. A překvapivě tentokrát o žádnou hrůznou podívanou patrně nepůjde. Tedy… alespoň ne po celou dobu.

Hlavním hrdinou by se tak měl stát poněkud neurotický chlapík jménem Beau (Joaquin Phoenix), jehož vztah s matkou se dá jedním slovem popsat jako „komplikovaný.“ Za doprovodu písně Goodbye Stranger od skvělé a u nás extrémně nedoceněné kapely Supertramp se tak Beau vrhne do jaksepatří surrealistického dobrodružství, které pravděpodobně zapříčiní nehoda, jež ho pošle do nemocnice. 

Samozřejmě přijdou okamžiky, kdy bude Beau vyděšený k smrti, ale takové chvíle jsou občas důležitou součástí těch nejneuvěřitelnějších cest. Jak už naznačoval samotný plakát, ve filmu bychom se měli dočkat i odlišných verzí titulního hrdiny v nejrůznějších životních etapách. Trailer taktéž potvrdil, že snímek bude alespoň z části čerpat z Asterova krátkometrážního filmu Beau, který natočil v roce 2011, vidno je to například z onoho motivu chystané návštěvy panovačné matky.

Potvrdily se i zvěsti o tom, že snímek nás zavede do různých alternativních realit. Jelikož je Ari Aster navíc filmařem, který nám nadělil senzační horory Děsivé dědictví a Slunovrat, Beau Is Afraid se zdá být výrazným odklonem od žánru. Budeme mu každopádně držet palce, aby se mu jeho třetí celovečerní dílo co nejlépe vydařilo. 

Aster se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Kromě Phoenixe se ve snímku objeví také Parker Posey, Michael Gandolfini, Amy Ryan, Zoe Lister Jones, Nathan Lane, Kylie Rogers a Patti LuPone.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.