Na Oscara nominovaný argentinský filmař Damián Szifrón, kterého v roce 2014 proslavil povídkový snímek Divoké historky, nám příští měsíc nadělí další podívanou. Tou se stane krimi thriller To Catch a Killer, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Baltimoru, ve kterém pomalu začínají silvestrovské oslavy. Jednu z nich ale naruší neznámý střelec, který s neuvěřitelnou přesností zabije několik lidí na protější budově. Za sebou ale nezanechá absolutně žádnou stopu, tudíž místní policie je nucena tápat ve tmě. Pak ale na scénu nastupuje mladá a velice talentovaná policejní vyšetřovatelka Eleanor Falco (Shailene Woodley), která si umane tajemného vraha vystopovat a předat spravedlnosti. Sama se ale potýká se svými vlastními zapeklitostmi z minulosti. 

Případ zabijáckého střelce se stane natolik závažným, že se o něj začne zajímat také FBI. Na místo činu tak následně dorazí hlavní vyšetřovatel Geoffrey Lammark (Ben Mendelsohn), na kterého Eleanořina inteligence a talent zapůsobí, proto se ji rozhodne naverbovat do týmu, jenž má vraha polapit. Eleanor však má za sebou temnou minulost, protože se potýkala se závislostí na drogách a agresivním chováním.

Lammark však věří, že ony zkušenosti z problematické minulosti může nyní využít ve prospěch spuštěného pátrání. Společně tak kousek po kousku odhalují pravdu o tom, proč se neznámý útočník rozhodl rozpoutat takový chaos. Věci se následně zkomplikují ve chvíli, kdy na scénu nastoupí tajemný Dean Possey (Ralph Ineson). Je snad právě on klíčem k pochopení vrahova motivu? 

Damián Szifrón, který se zároveň postaral také o scénář, se tak do režisérského křesla vrátil po téměř 10 letech, jeho výše zmíněný snímek Divoké historky byl v kategorii Nejlepší cizojazyčný film nominován nejenom na Oscarech, ale i na filmovém festivalu v Cannes.

Dále se ve filmu objeví herci jako Jovan Adepo, Dusan Dukic, Michael Cram, Mark Camacho, Richard Zeman, Arthur Holden a Sean Tucker.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.