Filmová adaptace populární videoherní série Uncharted k nám dorazila již 10. 2. 2022. Ovšem ve Spojených státech si museli fanoušci na premiéru počkat o něco déle. Snímek se tak v USA objevil v kinech minulý pátek, tedy 18. 2. 2022. A jak už to tak většinou bývá, zisk z prvního víkendu po vydání filmu většinou předurčí, zda bude snímek slavit komerční úspěch. V případě Uncharted se tak vydavatelské studio Sony už může pomaličku radovat. Díky premiéře v domácích Spojených státech tak snímek vydělal přes 139 milionů dolarů, čímž už překonal svůj rozpočet, jenž činil působivých 120 milionů. Je tudíž vcelku bezpečné předpokládat, že ono číslo se bude v následujících týdnech ještě zvětšovat. 

Na úspěch filmu zareagoval i Thomas Rothman, ředitel Sony Pictures Motion Picture Group, který prohlásil, že Uncharted je novým filmových hitem celé společnosti. Ve své řeči také nezapomněl připomenout, že úspěch je obzvlášť působivý kvůli pandemii koronaviru, která s produkcí silně zatřásla.

,,Je to velké vítězství pro každou jednotlivou divizi společnosti, protože film byl naší první velkou produkcí, která byla s příchodem Covidu zcela uzavřena. I přes pandemii jsme ale vytrvali a dokončili snímek, který si publikum zamilovalo, přičemž jsme jej se strategickou vervou distribuovali po celém světě.“

V rámci pokulhávající produkce se tak předpokládalo, že snímek po svém prvním víkendu vydělá v Severní Americe jen něco kolem třiceti milionů dolarů. To se však nakonec nestalo, domácí box office snímku zatím činí až 51 milionů. I přestože diváci všude po světě hodnotí filmovou verzi Uncharted především kladně, kritici jsou zas opačného názoru. Krásná ukázka je vidět na webu Rotten Tomatoes, kde má film od kritiků momentálně 40%, divácké hodnocení však zatím činí až 90%.

Jelikož má snímek skvěle nakročeno k tomu, aby se z něho stal jeden z nejúspěšnějších komerčních trháků roku, tak se mu tím rozhodně otevírají dveře pro další díl. A pokud jste již snímek viděli, tak možná uznáte, že se samotným zakončením a potitulkovou scénou je tato možnost rozhodně reálná. Tak uvidíme, jaké bude mít Sony s filmovou sérií plány.

Co na filmové zpracování Uncharted říkáte vy?