Možná i vy sami jste jako caparti vyrůstali na dokumentárním seriálu od BBC, který nesl název Putování s dinosaury. Pokud jste si jej náležitě užili a rádi na něj vzpomínáte, tak byste měli určitě dát také šanci nadcházející nové sérii od Apple TV+, která nese název Prehistoric Planet. Výše se můžete podívat na klip, který vám dá jasnou představu o tom, co můžete očekávat. Onen klip, který byl vydán jako upoutávka před premiérou seriálu příští měsíc, se odehrává na břehu pradávného moře Tethys, na kterém stovky malých vylíhnutých želv uhání do bezpečí vody, zatímco dospělý Tyranosaurus Rex hlídá a cvičí v lovu své potomstvo. Seriál tak přenese diváky o 66 milionů let zpátky do minulosti, aby zkoumal život těch největších a nejstrašlivějších titánů, co kdy kráčeli po Zemi. 

Hlavním vypravěčem se stane známý britský přírodovědec a dokumentarista David Attenborough, který v roce 2020 světu představil své úchvatné poselství v podobě dokumentárního snímku David Attenborough: Život na naší planetě. O hudbu k celému seriálu se zas postará legendární skladatel Hans Zimmer, který přednedávnem vyhrál svého druhého Oscara za Dunu. Mezi výkonné producenty patří nejenom divize BBC jménem Natural History Unit, ale také herec a režisér Jon Favreau, který je například zodpovědný za seriál Mandalorian. 

Pětidílný seriál by se tak měl ve svých jednotlivých epizodách zaměřit na různorodé životy jednotlivých druhů dinosaurů. Nezůstaneme tak pouze u T-Rexe, čeká nás také zkoumání temných a tajemných hlubin oceánů, plus i zkoumání nebezpečí, jež číhá na obloze. Podíváme se ale také do lesů, na pouště a do ledových krajin.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2022.