A jéje, nový film s nádechem hororu od studia A24. V tom případě se můžeme těšit na řádně temnou, náročnou a snad i kvalitní podívanou. Nový snímek známého studia ponese název The Eternal Daughter, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní hvězdou snímku se stane herečka Tilda Swinton, která zde bude mít dvojroli. Ztvární totiž jak ženu jménem Julie, tak i její stárnoucí matku Rosalind. Obě dvě ženy se v rámci prázdnin a oslav narozenin rozhodnou vrátit se do Rosalindina starého domova, ze kterého se během let stal hotel. Poměrně znepokojujícím faktem je však to, že hotel je téměř úplně prázdný. Až se skoro zdá, že zde jsou jedinými hosty. Starosti však oběma ženám budou dělat zcela jiné věci. A rozhodně z nich přebíhá mráz po zádech. 

Julii začnou po nocích vyrušovat náhlé a podezřelé zvuky, jejichž zdroj však zůstává záhadou. Brzy ji proto dojde, že se zde děje něco velice podivného. A zdá se, že za to může právě návrat její matky, která v domě před mnoha lety žila.

S Rosalindiným opětovným příchodem se začnou na povrch prohrabávat dávno pohřbené vzpomínky a tajemství. Až se dokonce zdá, že se obě ženy snaží kontaktovat kdosi ze záhrobí. Rosalinda tak své dceři řekne, že čím déle budou v hotelu přebývat, tím více se k nim bude blížit jakási „hrůza“, která má něco společného s minulostí domu.

Těšit se tak můžeme na psychologické drama s nádechem hororu, které bude unikátním stylem zkoumat složitý vztah mezi matkou a dcerou. 

Snímek byl na letošním filmovém festivale v Benátkách nominován na cenu Zlatý lev za nejlepší film. O scénář a režii se postarala britská filmařka Joanna Hogg, která stojí za snímky jako Exhibition, The Souvenir a The Souvenir: Part II.

Dále si ve filmu zahráli herci jako Carly-Sophia Davies, Zinnia Davies-Cooke a Alfie Sankey-Green.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 12. 2022.