To že Netflix chystá anime ze světa Magic: The Gathering víme už nějakou dobu. Teď to ale vypadá, že se potvrdí i zvěsti o hraném filmu. Anonymní zdroj tvrdí, že Netflix už vyjednává s Angelinou Jolie, která by si měla zahrát hlavní postavu Lilianu Vess.

Liliana Vess je jedním z nejmocnějších planeswalkerů, známá svou náklonností k černé magii a nekromantií. Její složitý charakter jsme mohli naposledy prozkoumat v novele Grega Weismana - War of the Spark: Forsaken, která ale nebyla přijata zrovna pozitivně. Někteří fanoušci dokonce chtěli kvůli nesmyslnému vývoji hlavních postav, jejich následnému hromadnému vraždění a celkově špatně napsanému příběhu knihu vyloučit z kánonu. Je tedy otázkou, jestli právě Forsaken poslouží jako předloha scénáře, nebo Netflix přijde s něčím novým.

Angelina Jolie se nám naopak jeví jako dobrá volba. Nejen že si už vyzkoušela roli temné čarodějky v pohádce Zloba - Královna černé magie, navíc má i zkušenosti se ztvárněním herních postav. Její Lara Croft je prostě nezapomenutelná, což dosvědčuje i fakt, že navzdory ne příliš povedenému scénáři patří Tomb Raider mezi jedny z komerčně nejúspěšnějších herních adaptací. Peníze určitě voní i Netflixu, takže se nedivíme, že přišel s nápadem na zfilmování světoznámé karetní hry zrovna teď. Magic znovu nabývá na popularitě, hlavně kvůli úspěchu digitální verze hry - Magic: The Gathering Arena, což znamená milióny potencionálních diváků.

Jak by se Angelina v roli Liliany Vess líbila vám? A co herecké obsazení dalších planeswalkerů? Alespoň co se týče Teferiho, my máme jasno. ;)