Služba Apple TV+ se kromě komediálního akčňáku Ghosted pochlubila ještě jednou novinkou, tentokrát však mnohem vážnější. Za necelé dva měsíce bude totiž premiérovat postapokalyptická sci-fi jménem Silo, která bude vycházet ze stejnojmenného bestselleru, jenž napsal Hugh Howey. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v době, kdy je planeta Země zamořená extrémně nebezpečnými jedy, tudíž lidstvo se muselo naučit přežívat v podzemí. Jedním z takových útočišť je obrovské podzemní silo, ve kterém přežívá až 10 tisíc lidí. Údržba celého místa je ale samozřejmě nesmírně komplikovaná, přičemž čas od času si vyžádá nevyhnutelnou oběť. Senzory na povrchu se totiž musí pravidelně čistit, ale pokud na někoho takový úkol padne, zpátky domů se už nevrátí. Celé místo ale pro většinu jeho obyvatel zůstává jednou velkou záhadou. A běda tomu, kdo se ji pokusí rozluštit. 

Lidé ze sila totiž netuší, kým a kdy přesně bylo místo vyrobeno, jak dlouho jsou uvnitř a proč vlastně veškerý život venku přestal existovat. Veškeré tyto otázky tak zapříčiní, že se už tak křehká rovnováha mezi jednotlivými komunitami začne hroutit. Obzvlášť u IT oddělení se zdá, že místní kují jakési pikle. V rámci toho se tak proti nim začnou bouřit obyvatelé ve spodních patrech z mechanického úseku.

Hlavní hrdinkou seriálu se tak stane inženýrka Juliette (Rebecca Ferguson), která začne po odpovědích pátrat poté, co přijde o milovanou osobou. Její pátraní po pravdě ji eventuálně dovede až do zakázaných oblastí sila, kde jí však už půjde o život. Místní muži a ženy věří, že celé silo má primárně za úkol všechny chránit před nebezpečným světem venku. Ale co když je samotná pravda mnohem hrozivější? 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Graham Yost, který například napsal parádní akčňák Nebezpečná rychlost (1994) s Keanu Reevesem v hlavní roli. Zároveň je také tvůrcem úspěšného seriálu Strážce pořádku (2010). O režii jednotlivých epizod se postarali David Semel a Morten Tyldum.

Dále se v seriálu představí herci jako Iain Glen, Ferdinand Kingsley, Tim Robbins, Shane McRae, Rick Gomez, Henry Garrett, Angela Yeoh, Harriet Walter a David Oyelowo.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 5. 5. 2023.