Dlouho očekávaný Batman je od včerejška konečně v našich kinech. A zdá se, že z komerčního hlediska začal opravdu slušně. Filmu se již údajně podařilo vydělat přes 5 milionů dolarů. A to ještě před dnešním uvedením do amerických kin. Však se není čemu divit, studio Warner Bros. se totiž postaralo o opravdu velkou propagační kampaň, tudíž vkládá do úspěchu filmu velké naděje. Pokud tedy snímek zaznamená komerční úspěch, což je více než pravděpodobné, tak se můžeme v budoucnu těšit i na další díly. Ve výrobě je už každopádně i spin-off seriál, který se mimo jiné zaměří na zlovolného Tučňáka v podání Colina Farrella. Pokud ale vše půjde dobře, právě vydaný snímek tak může položit základ dalšímu velkému filmovému univerzu, které se bude v budoucnu i nadále rozšiřovat. A podle nedávných zvěstí se zdá, že součástí tohoto univerza by se mohla stát i známá DC padouška Harley Quinn. 

Ta by se totiž údajně měla objevit v dalších dílech o Batmanovi, případně v jiných spin-off projektech, které s tímto univerzem souvisí. Nečekejte ale, že uvidíme tu samou Harley Quinn, kterou v DCEU bravurně ztvárňuje Margot Robbie. Pokud jsou totiž ony zvěsti pravdivé, tak novou představitelkou Jokerovy „parťačky“ by se mohla stát herečka Anya Taylor-Joy. Tato mladá vycházející hvězda na sebe upoutala pozornost v roce 2015, kdy se objevila v hlavní roli působivého hororu Čarodějnice od Roberta Eggerse. Tím se jí otevřely dveře do Hollywoodu, přičemž následně působila ve filmech velikánů jako M. Night Shyamalan, který ji obsadil do svého filmu Rozpolcený, a Edgar Wright, jenž jí zajistil místo ve svém snímku Poslední noc v Soho z minulého roku. Největší slávu jí ale se vší pravděpodobností přinesl seriál Dámský gambit z roku 2020, ve kterém ztvárnila šachistku Beth Harmon. 

Herečka údajně s tvůrci o roli jen jedná, nic zatím potvrzené není. Bylo by ale rozhodně zajímavé vidět více realističtější hranou verzi Harley Quinn. Tak uvidíme, zda na to talentovaná herečka nakonec kývne. Taylor-Joy každopádně příští měsíc uvidíme v nové vikingské jízdě jménem Seveřan, ve které se opět dala dohromady s výše zmíněným režisérem Robertem Eggersem.

Líbila by se vám Anya Taylor-Joy jako Harley Quinn?