Známý režisér Marc Forster nám po několika letech konečně nadělí svůj nový film, kterým bude komedie Muž jménem Otto s Tomem Hanksem v hlavní roli. Celý snímek tak bude americkou adaptací knihy od autora Fredrika Backmana, přičemž švédské filmové adaptace jsme se již dočkali v roce 2015, kde titulního bručouna ztvárnil Rolf Lassgård. Bude americká verze podobně kvalitní? To holt uvidíme, menší představu nám může dát nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už víme, film se zaměří na vdovce středního věku jménem Otto (Hanks), který patrně nemá rád snad absolutně nikoho. Když někde vidí radost a veselí, jenom mu to zhorší náladu. Chvilku klidu od všeho toho pozitivismu ale nachází u hrobu své zemřelé manželky, který chodí pravidelně navštěvovat.

Pak ale v jeho životě dojde k menší změně poté, co se vedle něho přistěhuje nová rodina. Její součástí je i těhotná Marisol (Mariana Treviño), která spolu s manželem vychovává dvě dcerky. A i přestože Marisol velice brzy pozná, že Otto je věčně zamračený bručoun, rozhodne se s ním mít dobré sousedsko-přátelské vztahy. To je pro Otta samozřejmě nezvyk, protože kvůli jeho přístupu se mu ostatní lidé většinou vyhýbali.

Postupem času se vztah mezi nimi vyvine do takové míry, že Otto naučí Marisol řídit, plus následně i kývne na dočasné hlídání jejích dětí. Kdo ví, možná se z Otta nakonec stane chlapík, se kterým by se dalo zajít i na pivo. Dobrým znamením je i fakt, že se nakonec rozhodne ujmout kočky, která se po sousedství potuluje.

Forster je tvůrce slavných filmů jako Hledání Země Nezemě, Lovec draků a bondovky Quantum of Solace. Scénář zas napsal David Magee, který například pracoval na filmech jako Pí a jeho život a letošní fantasy Škola dobra a zla.

Dále si ve filmu zahrají herci jako Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo, Cameron Britton, Mike Birbiglia, Kelly Lamor Wilson a Spenser Granese.

U nás je oficiální premiéra stanovená na 2. 2. 2023.