Co se stane, když vytvoříte děsivou panenku v životní velkosti s vyspělou umělou inteligencí? Přesně to, co byste asi čekali. Tudíž vůbec nic dobrého. Téměř před dvěma měsíci jsme se dočkali prvního traileru na poměrně slibně vyhlížející horůrek jménem M3GAN, na jehož tvorbu jako producent dohlížel také mistr hrůzy James Wan. A nedávno se studio Universal pochlubilo dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jak už tedy víme, příběh se zaměří na mladou ženu jménem Gemma (Allison Williams), geniální vynálezkyni, která taktéž působí jako tvůrkyně robotů pro významnou hračkářskou společnost. Nedávno ale musela vzít pod ochranná křídla svou malou neteř Katie (Violet McGraw), jejíž rodiče tragicky zemřeli. Ta však u své tety nenachází útěchu. Ale v rámci toho Gemmu napadne, že by konečně mohla otestovat svůj nejnovější vynález. 

A tím je samozřejmě robotická panenka s vyspělou umělou inteligencí jménem Megan. Jejím účelem je především dělat společnost dětem, aby se už nikdy necítily osamělé a smutné. Když se pak Katie s robotickou Megan setká, zdá se, že to byla vyložená trefa do černého. Katie začne být živější, veselejší a lépe se vyrovnává i se svým truchlením.

To by to ale nebyl film o creepy panenkách a ne úplně dokonalých umělých inteligencích, aby se v něm něco strašlivě nezvrtlo. Gemma se zhrozí poté, co zjistí, že Megan patrně začalo šplouchat na maják (pokud se to tedy o robotech dá říct), v rámci čehož za sebou začne zanechávat mrtvoly. Nejnovější trailer navíc naznačuje, že Meganina umělá inteligence se pravděpodobně zcela vzbouří, v rámci čehož zanechá svého úkolu chránit Kate a bude si zkrátka dělat cokoliv, co chce. Bude vůbec možné vraždící panenku zastavit? 

O režii se postaral Gerard Johnstone, který je například zodpovědný za snímek Domácí vězení z roku 2014. O scénář se postarala Akela Cooper, která napsala horor Zhoubné zlo, jenž vyšel minulý rok.

Dále se ve snímku představí herci jako Ronny Chieng, Jen Van Epps, Brian Jordan Alvarez, Kimberley Crossman, Arlo Green a Stephane Garneau-Monten.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 1. 2023.