První oficiální plakát na nadcházející marvelovku Spider-Man: Bez domova byl před několika hodinami konečně zveřejněn. A odkazů na známé padouchy tam je habaděj. Třetí díl Hollandova Spider-Mana naváže na šokující událost, která se odehrála na samotném konci předešlého dílu Spider-Man: Daleko od domova. Spideyho identita byla odhalena. Tudíž mladý Peter Parker, hrdina, který se i zúčastnil velkolepé závěrečné bitvy proti Thanosovi, je nyní jedním z nejnenáviděnějších lidí na světě. Jediný člověk, který mu teď může pomoct, je jeho starý dobrý parťák Doctor Strange. Ten ho však pošle na extrémně nebezpečnou cestu napříč dimenzemi, kvůli které se bude muset postavit známým padouchům z předešlých filmových verzí Spider-Manů. Co to bude za padouchy? Částečnou odpověď můžete najít již na zmíněném plakátu. 

Z traileru už dávno víme, že se do třetího dílu má vrátit chapadlovitý Doctor Octopus, kterého si opět zahraje Alfred Molina. A podle ikonického „granátu“, jehož hod byl doprovázen i známým zlým smíchem, taktéž víme, že se do filmu vrátí i Green Goblin. Toho můžeme na plakátu vidět celého, ovšem vzhledem k tomu, že je ten plantážník tak daleko, nemůžeme si ho prohlédnout v plné kráse. Zdá se ale, že má opět svůj nebezpečný klusák a hrůznou masku se žlutýma očima, takže nás opravdu čeká ta stará dobrá verze z časů prvního Spideyho z roku 2002. Na plakátu je taktéž jasně vidět blesk. Sice se na první pohled může zdát, že tam je přidaný pouze pro estetické účely, kterými by se podtrhla ona dramatická situace, ve které se Spider-Man momentálně nachází. Ale co když je to ještě trochu jinak? Onen blesk totiž může symbolizovat návrat Electra, nebezpečného padoucha, kterého v roce 2014 ztvárnil Jamie Foxx. Pokud je to pravda, tak Spidey bude mít opravdu napilno. 

Jelikož se nám rychle blíží prosinec/december, můžeme se v brzké době těšit i na finální trailer, který nám snad ukáže z padouchů více. Režie filmu se opět ujal Jon Watts, který nadcházející třetí díl přirovnal k Avengers: Endgame, tak uvidíme, zda jen nepřeháněl. Premiéry filmu se dočkáme 16. 12. 2021.